Γεώργιος, Ανδρέας, Γιώργος & τώρα ο Νίκος Παπανδρέου διεκδικεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (Φωτό)

Υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Παπανδρέου...

Υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα θέσει ο Νίκος Παπανδρέου, όπως ο ίδιος είπε μιλώντας σε τοπική εφημερίδα της Αχαϊας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikos Papandreou (@nikospapandreou.eu)

Η επιλογή του γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ να δώσει σε μια ιστορική εφημερίδα της Αχαϊάς τη συνέντευξη όπου ανοίγει τα χαρτιά του, δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία. Είναι άλλωστε ο τόπος που θεωρείται προπύργιο της οικογένειας Παπανδρέου.

«Ναι, θα θέσω υποψηφιότητα, γιατί το θεωρώ χρέος μου», σχολίασε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε δημοσιογράφος της εφημερίδας «Νεολόγος των Πατρών».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά πλέον και το ποιον υποψήφιο τελικά θα στηρίξει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος προς το παρόν κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Νίκος Παπανδρέου είχε κατέβει υποψήφιος Ευρωβουλευτής το 2019, όπου και βγήκε 3ος με 140.000 σταυρούς.

 

Μετά τον Ανδρέα Λοβάρδο που επισήμως έχει πλέον δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος για Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, όταν θα γίνει το Συνέδριο, τώρα τις προθέσεις τους αποκαλύπτουν και άλλοι δυο διεκδικητές της ηγεσίας. Ο Νίκος Παπανδρέου και ο Παύλος Γερουλάνος.

 

Λίγα λόγια για τον Νίκο Παπανδρέου…

Ο Νίκος Παπανδρέου είναι Έλληνας επιχειρηματίας, συγγραφέας και μέλος της πολιτικής οικογένειας Παπανδρέου.

Γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια και είναι γιος του Ανδρέα Παπανδρέου και της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Παππούς του είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου ενώ αδερφός του ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου.

Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο Γέιλ και λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο του Βερμόντ, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια διοίκηση στο Γουντρόου Γουϊλσον Σκούλ και πραγματοποίησε διδακτορικό στα οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον.

Εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα, έχει διδάξει οικονομικά και λογοτεχνία, έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της διαχειρίστριας εταιρίας ξενοδοχείων Λάμψα ΑΕ, άμισθος σύμβουλος του υπουργείου εξωτερικών (1999 - 2001), άμισθος οικονομικός σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας (1987 - 1988), επιστημονικός σύμβουλος του υπουργείου Αιγαίου (2001 - 2004), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της OMEGA BANK και αντιπρόεδρος[3] του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών - Ανδρέας Παπανδρέου.

Το 1995 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Δέκα μύθοι και μια ιστορία», το οποίο μεταφράστηκε στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα αραβικά. Από τότε έχει συγγράψει άλλα τέσσερα βιβλία. Από το 2000 αρθρογραφεί στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση».

Στις ευρωεκλογές του 2019 έθεσε υποψηφιότητα με το Κίνημα Αλλαγής.

Κατοικεί στην Εκάλη με την αγαπημένη του οικογένεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ