Η ερωτική συναστρία και ο ρόλος του Ποσειδώνα - Πως επηρεάζεται η σχέση μας από τις όψεις του με τους άλλους πλανήτες

Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που είναι υπεύθυνος για τον ρομαντισμό, την εξιδανίκευση, τον αγνό έρωτα....

Οι περισσότεροι από  μας, περιμένουμε τον έρωτα εκείνο που θα μοιάζει παραμυθένιος, που θα έχει όλα εκείνα τα στοιχεία του παραμυθιού, με το πριγκιπόπουλο, το άσπρο άλογο και  φυσικά την κατάληξη  και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.. Αν λοιπόν  ξεκινάμε μια σχέση έχοντας αυτά στο κεφάλι μας, είναι λογικό μερικές φορές να απογοητευόμαστε, καθώς κανείς δεν είναι τέλειος..

Τα ελαττώματα του συντρόφου μας απογοητεύουν και δεν μπορούμε να δεχθούμε εύκολα ότι κάναμε λάθος επιλογή..  Ας μην μιλήσουμε για το ενδεχόμενο να υπάρχουν στην σχέση ψέματα και εξαπατήσεις..

Μπορούμε άραγε να  διαχειριστούμε σωστά αυτό το «παραμύθι» που κρύβουν οι ερωτικές σχέσεις; Σύμφωνα με την αστρολογία, ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης εκείνος που είναι υπεύθυνος τόσο για τον ρομαντισμό, την εξιδανίκευση, τον αγνό έρωτα, αλλά και για τις εξαπατήσεις, τα λάθη και τα ψέματα που μπορεί να υπάρξουν σε μια σχέση!  Συχνά μας παρασύρει στα μονοπάτια της φαντασίας και της ονειροπόλησης, ρίχνοντας στα μάτια μας ένα όμορφο πέπλο, που όταν φύγει όμως, τα επακόλουθα είναι δυσάρεστα!

Οι όψεις του Ποσειδώνα σε μία ερωτική συναστρία μας βοηθούν να κατανοήσουμε αν τελικά τα όνειρα και τα ιδανικά του ζευγαριού θα καταφέρουν να εκπληρωθούν, αλλά και κατά πόσο υπάρχει αυτή η αγνή, ανιδιοτελής, ουσιαστική αγάπη μεταξύ τους!

Όταν ο Ποσειδώνας του ενός συντρόφου πραγματοποιεί δύσκολες όψεις με τους προσωπικούς πλανήτες του άλλου συντρόφου, τότε μας δίνεται το μήνυμα ότι στην πορεία της σχέσης θα δημιουργηθούν μπερδέματα, καθυστερήσεις, διλήμματα ή και παρερμηνείες, που μπορεί να οδηγήσουν σε εξαπατήσεις.

Δες λοιπόν τις όψεις που σχηματίζει ο Ποσειδώνας στην συναστρία σου με το άτομο που σε ενδιαφέρει και παρατήρησε αν υπάρχουν δυσμενείς ή δύσκολες αστρολογικές όψεις του Ποσειδώνα του ενός συντρόφου και τους προσωπικούς πλανήτες του άλλου. Δυσμενείς/δύσκολες όψεις στην αστρολογία, χαρακτηρίζονται τα τετράγωνα, οι σύνοδοι και οι αντιθέσεις. Στη συνέχεια διάβασε αναλυτικά την ερμηνεία τους και μάθε τι να περιμένεις…

Ερωτική συναστρία: Ο Ήλιος σε δυσμενή/δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα

Η δύσκολη όψη του Ήλιου με τον Ποσειδώνα στη ερωτική συναστρία, υποδηλώνει ότι το άτομο του Ήλιου συχνά μπερδεύεται και δεν μπορεί να κατανοήσει την πλήρη προσωπικότητα του συντρόφου του! Το άτομο του Ποσειδώνα προσπαθεί να εντυπωσιάσει το σύντροφό του, προβάλλοντας ένα ιδανικό, τέλειο προφίλ, που στην ουσία δεν αποτελεί μέρος της πραγματικότητας.

Αν λοιπόν ο Ήλιος ο δικός σου πραγματοποιεί τετράγωνο, αντίθεση ή σύνοδο με τον Ποσειδώνα του συντρόφου σου, συχνά θα μπλεχτείς σε σκέψεις σχετικά με τον σύντροφό σου και θα δυσκολευτείς να κατανοήσεις την προσωπικότητά του. Τη μία στιγμή μπορεί να τον εξιδανικεύσεις και να θεωρήσεις ότι βρήκες το τέλειο ταίρι, αυτό που πάντα ονειρευόσουν, και την άλλη στιγμή δεν θα μπορείς να βγάλεις άκρη από την συμπεριφορά σου και θα βρίσκεσαι σε μπέρδεμα. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αναμένεις ότι σε μία περίοδο της σχέσης θα νιώσεις ότι άλλον άνθρωπο γνώρισες και ερωτεύτηκες και άλλος στην ουσία ήταν.  

Ερωτική συναστρία: Η Σελήνη σε δυσμενή/δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα

Αν στην συναστρία με τον σύντροφό σου η Σελήνη σου πραγματοποιεί σύνοδο, αντίθεση ή τετράγωνο με τον Ποσειδώνα του συντρόφου σου, είναι βέβαιο ότι τρέφεις πολύ τρυφερά και ρομαντικά συναισθήματα για το ταίρι σου. Από το ξεκίνημα της σχέσης ο σύντροφός σου, σου ξύπνησε κάποια συναισθήματα τα οποία εσύ τα θεώρησες πρωτόγνωρα και τα εξιδανίκευσες.

Στην πορεία του αισθηματικού σας δεσμού, μπορεί να νιώσεις ότι προδίδεσαι συναισθηματικά και ότι ο σύντροφος, που κάποτε γέμιζε την καρδιά σου με τα πιο όμορφα συναισθήματα, στην πορεία σε πλήγωσε και διέψευσε την αγάπη που μπορεί εσύ να θεωρούσες ότι ήταν αληθινή! Τα συναισθηματικά μπερδέματα και οι συγχύσεις δεν λείπουν ποτέ από την σχέση που έχει στη συναστρία της δύσκολη όψη ανάμεσα σε Σελήνη και Ποσειδώνα.

Ερωτική συναστρία: Ο Ερμής σε δυσμενή/δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα

Αν στη ερωτική συναστρία με τον σύντροφό σου, υπάρχει μία δύσκολη όψη ανάμεσα στον Ερμή και στον Ποσειδώνα, τότε είναι φανερό ότι στην πορεία του δεσμού σας θα υπάρξουν αρκετές λεκτικές παρεξηγήσεις. Δύσκολα θα μπορείς να κατανοήσεις τον τρόπο σκέψης του συντρόφου σου, ενώ και αυτός από την πλευρά του θα παρεξηγεί συχνά τα λόγια σου και θα τα ερμηνεύει με έναν δικό του τρόπο! Η επικοινωνία σας λοιπόν, γίνεται αρκετά χαώδης και μπερδεμένη και στο τέλος καταλήγετε να μην μπορείτε να συνεννοηθείτε!

Μία ακόμα δύσκολη προοπτική αυτής της όψης είναι το γεγονός ότι προκύπτουν μεταξύ σας πολλά ψέματα και επικοινωνιακά τρικ, τα οποία στην πορεία προκαλούν προδοσία και εξαπάτηση! Αν στη συναστρία εσύ εκπροσωπείς τον Ήλιο και ο σύντροφός σου τον Ποσειδώνα, να αναμένεις ότι το ταίρι σου πολλές φορές θα θελήσεις να σε εντυπωσιάσει με τα λόγια του, μπορεί να σου πει ψέματα ή να σου αποκρύψει γεγονότα, τα οποία λίγο αργότερα θα σου αποκαλυφθούν. 

Ερωτική συναστρία: Η Αφροδίτη σε δυσμενή/δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα

Οι δύσκολες όψεις της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα αποτελούν μία μεγάλη πρόκληση για την σχέση σου, γιατί από τη μία πλευρά σε παρασύρουν να ανοιχτείς συναισθηματικά και να επενδύσεις στον δεσμό σου, από την άλλη όμως τα γεγονότα που προκύπτουν με τον καιρό, σε εξαντλούν και σε απογοητεύουν, γιατί δημιουργούνται συνθήκες σύγχυσης, εξαπάτησης και προδοσίας. Ξεκινώντας η σχέση σου, αισθάνεσαι ότι πρωταγωνιστείς στην πιο ρομαντική ταινία και ότι ζεις το δικό σου ξεχωριστό παραμύθι.

Δυσκολεύεσαι να παραδεχτείς και στον ίδιο σου τον εαυτό την αλήθεια και στέκεσαι μόνο στα καλά, ωραιοποιώντας τις καταστάσεις. Έρχεται όμως η μέρα που η αλήθεια λάμπει και εσύ ξυπνάς από το όνειρο και βρίσκεσαι σε δίλημμα, σε μπέρδεμα και προσπαθείς να τιθασεύσεις τα συναισθήματά σου. Αν στη ερωτική συναστρία εσύ εκπροσωπείς την Αφροδίτη και ο σύντροφός σου τον Ποσειδώνα, τότε να αναμένεις ότι τα όνειρα, οι στόχοι και προσδοκίες που έχεις για αυτή τη σχέση, ενδεχομένως να μπλοκαριστούν ή και να διαψευστούν στην πορεία! Οι καθυστερήσεις, τα εμπόδια και τα ψέματα σε αυτή τη σχέση, δημιουργούν ρήξεις! 

Ερωτική συναστρία: Ο Άρης σε δυσμενή/δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα

Αν στη συναστρία της σχέσης σου ο Άρης σου βρίσκεται σε δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα του συντρόφου σου, είναι δεδομένο ότι στην πορεία της σχέσης σου θα νιώσεις ότι εξαντλείσαι ψυχολογικά από την συμπεριφορά του συντρόφου σου.

Τα παιχνίδια, οι υπεκφυγές, τα μπερδέματα και η αστάθεια αυτής της σχέσης, θα σε κάνουν πολλές φορές να χάνεις την ενέργειά σου και να νιώθεις εξάντληση! Η πορεία του δεσμού είναι αργή, με αρκετές καθυστερήσεις και με μία αβεβαιότητα, σχετικά με το τι θα γίνει στο μέλλον. Το γεγονός αυτό σε κουράζει και σε κάνει να λειτουργείς νευρικά και απόλυτα απέναντι στο ταίρι σου, που φαίνεται ότι μπλοκάρει αρκετά και αυτό με τη σειρά του από την δική σου συμπεριφορά! 

Ερωτική συναστρία: Ο Δίας σε δυσμενή/δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα

Η ερωτική συναστρία της σχέσης σου έχει δύσκολη όψη ανάμεσα στον Δία και στον Ποσειδώνα; Να αναμένεις λοιπόν, ότι τα όνειρα, τα σχέδια και οι στόχοι που βάζεις μαζί με τον σύντροφό σου, δεν πληρούν τις πρακτικές και λογικές προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Στο ξεκίνημα της σχέσης σας, υπάρχει ένας απέραντος ενθουσιασμός και ο σύντροφός σου σε παρασύρει να κάνεις όνειρα και σχέδια, που αφορούν στην προοπτική του δεσμού σας.

Σύντομα όμως αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορεί εύκολα να συμβαδίσει ο τρόπος της ζωής σας και τα θέλω σας. Θα καταλάβεις ότι το ταίρι σου αρέσκεται μόνο στα σχέδια, στα όνειρα και στις συζητήσεις που αφορούν το μέλλον σας και δεν παίρνει την πρωτοβουλία να αναλάβει δράση για να πραγματοποιήσει όλα όσα μαζί σου σχεδιάζει! Έτσι λοιπόν είναι αναμενόμενο να νιώσεις ότι προδίδεσαι ή ότι τα συναισθήματα μεταξύ σας δεν είναι αμοιβαία! Η δύσκολη όψη του Δία με τον Ποσειδώνα, μπορεί να σταθεί τροχοπέδη στη ζωή του ατόμου που εκπροσωπεί τον Δία, γιατί ο σύντροφός του μπορεί να φρενάρει τα προσωπικά του σχέδια. 

Ερωτική συναστρία: Ο Κρόνος σε δυσμενή/δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα

Η δύσκολη όψη του Κρόνου με τον Ποσειδώνα στη ερωτική συναστρία δημιουργεί ένα σκληρό κλίμα στη σχέση σου, όπου είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί η εμπιστοσύνη. Αν ο δικός σου Κρόνος βρίσκεται σε δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα του συντρόφου σου, τότε εσύ είσαι το άτομο που βάζει τα όρια και τους περιορισμούς στη σχέση, γιατί θεωρείς ότι το ταίρι σου ονειροβατεί, είναι δυσνόητο, λέει τα ψεματάκια του και προσπαθεί να ξεγλιστρά από τα δύσκολα.

Αισθάνεσαι λοιπόν ότι δεν μπορείς να βασιστείς και να ανοιχτείς σε αυτή τη σχέση, γιατί είναι σαν να γνωρίζεις ότι θα πληγωθείς. Στην εξέλιξη της σχέσης, περνάς από «κόσκινο» κάθε δράση ή έκφραση του συντρόφου σου, γιατί δεν μπορείς να δείξεις καθόλου εμπιστοσύνη. Μοιραία λοιπόν, κάποια από τα όνειρα και τις προσδοκίες της σχέσης, δεν μπορούν να εκπληρωθούν, γιατί δεν δημιουργούνται οι κατάλληλες βάσεις. Είναι πολύ πιθανό να θελήσεις να δώσεις κάποιο μάθημα ή και να φερθείς σκληρά στο σύντροφό σου, γιατί θα αντιληφθείς ότι πολλά από τα όνειρά του ήταν καθαρά και μόνο λόγια της στιγμής. 

Ερωτική συναστρία: Ο Ουρανός σε δυσμενή/δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα

Η δύσκολη όψη του Ουρανού με τον Ποσειδώνα στη ερωτική συναστρία, φέρνει αλλαγές και ανατροπές στη σχέση, που λίγο αργότερα αναθεωρούνται και δημιουργούν απογοήτευση. Αν ο Ουρανός ο δικός σου πραγματοποιεί όψη συνόδου, τετραγώνου ή και αντίθεσης με τον Ποσειδώνα του συντρόφου σου, τότε είναι φανερό ότι στο ξεκίνημα της σχέσης, ένιωσες πολύ έντονα συναισθήματα από το ταίρι σου, το οποίο κατάφερε με τον ρομαντισμό του και τα όνειρά του να σε ωθήσει να κάνεις μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου! Λίγο αργότερα συνειδητοποιείς πώς τίποτα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνεται και ότι ναι μεν εσύ λειτούργησες αυθόρμητα, απρόβλεπτα και έκανες πολλά, όμως στην ουσία ο σύντροφός σου έμεινε μόνο στα λόγια, τα οποία πολλά από αυτά αποδεικνύονται στην πορεία και ψευδή! 

Ερωτική συναστρία: Ο Ποσειδώνας σε δυσμενή/δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα

Οι δύσκολες όψεις του Ποσειδώνα σε μία ερωτική συναστρία, υποδηλώνουν ότι η σχέση σου παίρνει τη μορφή εξάρτησης και έχει μία πολύ περίεργη και αλλόκοτη επιρροή, τόσο στην δική σου ψυχολογία όσο και στου συντρόφου σου! Από τη μία πλευρά υπάρχει αρκετός ρομαντισμός, από την άλλη ωραιοποιούνται τα συναισθήματα και νιώθετε πολλές φορές εγκλωβισμένοι στη σχέση, αδυνατώντας να πάρετε πρωτοβουλίες και να προχωρήσετε από κοινού στην εκπλήρωση κάποιων στόχων σας.

Έτσι λοιπόν, σε αυτή τη σχέση κυριαρχούν τα συναισθηματικά ξεσπάσματα, οι προδοσίες, οι εξαπατήσεις, συχνά ο ένας παίρνει το ρόλο του θύματος και ο άλλος του θύτη, με αποτέλεσμα να ροκανίζεται ο χρόνος και να μην μπορείτε επί της ουσίας να πάρετε από αυτή τη σχέση αυτό που έχετε ανάγκη. 

Ερωτική συναστρία: Πλούτωνας σε δυσμενή/ δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα

Αν ο Πλούτωνας σου βρίσκεται σε τετράγωνο, αντίθεση ή και σύνοδο με τον Ποσειδώνα του συντρόφου σου, είναι γεγονός ότι σου ξυπνά πρωτόγνωρα ένστικτα και σε κάνει να αισθάνεσαι ότι υπάρχει μία ιδιαίτερη, καρμική ένωση μεταξύ σας…Μπορεί να σε γοητεύει αυτός ο μυστήριος, αλλόκοτος τρόπος που εκφράζεται το ταίρι σου στη σχέση σας, στη συνέχεια όμως η ασαφής και ασταθή συμπεριφορά του θα σου ξυπνήσει ζήλιες, ανασφάλειες και φοβίες που θα προκαλέσουν τριγμούς ανάμεσά σας.

Η αποκάλυψη απλά και μόνο ενός ψέματος, μπορεί να γίνει η αιτία να μην δώσεις δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σου, αλλά να σου βγουν εκδικητικά ένστικτα απέναντι στο σύντροφό σου!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ