Good news- Κορωνοϊός: Στο 94% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna- Σήμερα το αίτημα για επείγουσα αδειοδότηση

Πρόκειται για την δεύτερη εταιρεία που καταθέτει αίτημα για επείγουσα αδειοδότηση, καθώς στις 20 Νοεμβρίου οι εταιρείες Pfizer και BionTech κατέθεσαν αίτηση για το δικό τους εμβόλιο. 

Ένα ακόμη ευχάριστο νέο έχουμε από το "μέτωπο" των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Η εταιρεία Moderna ανακοίνωσε σήμερα πως, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά της Covid-19 ανέρχεται στο 94,1%. 

Επίσης, κανένας από τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στις κλινικές δοκιμές δεν παρουσίασε κάποια σοβαρή ασθένεια.

Έτσι, σήμερα η Moderna καταθέτει αίτημα επείγουσας αδειοδότησης σε ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, ενώ το αίτημα της εταιρείας στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένεται να εξεταστεί στην συνεδρίαση της 17ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Guardian

Στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών συμμετείχαν 30.000 εθελοντές στις ΗΠΑ, με τους μισούς εξ' αυτών να λαμβάνουν το εμβόλιο και τους υπόλοιπους εικονικό φάρμακο.

196 νόσησαν από κορωνοϊό - 30 από αυτούς σοβαρά και ένα άτομο πέθανε, ωστόσο ούτε οι σοβαρά νοσούντες, ούτε ο θανών είχαν λάβει το εμβόλιο της εταιρείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, στις κλινικές δοκιμές συμμετείχαν και 7.000 άνθρωποι άνω των 65 ετών, καθώς και 5.000 νεότερα άτομα που, όμως, έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα, όπως διαβήτης, σοβαρή παχυσαρκία και καρδιακές παθήσεις.

Να θυμίσουμε πως πρόκειται για την δεύτερη εταιρεία που καταθέτει αίτημα για επείγουσα αδειοδότηση, καθώς στις 20 Νοεμβρίου οι εταιρείες Pfizer και BionTech κατέθεσαν αίτηση για το δικό τους εμβόλιο. 

Επίσης, η Κομισιόν έχει ήδη συνάψει συμφωνία με την εταιρεία Moderna για 160 εκατ. δόσεις του εμβολίου, ενώ πρόσβαση στο εμβόλιο θα έχουν πρώτα οι ΗΠΑ που μέχρι το τέλος του 2020 πρόκειται να λάβουν 20 εκατ. δόσεις.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ