Ξαφνικός θάνατος στα 46 για τον ιδρυτή της Zappos - Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο για τον genius απόφοιτο του Xάρβαρντ

Πέθανε από τραυματισμούς που προκλήθηκαν έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε σπίτι στο Κοννέκτικατ... 

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 46 ετών άφησε ο ιδρυτής της Zappos, Tony Hsieh. 

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε τα δυσάρεστα νέα, με το CNN να αναφέρει ότι ο θάνατος του οφείλεται σε τραυματισμό από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του στο Κονέκτικατ, που είχε πάει για να επισκεφτεί την οικογένειά του, είπε η Fazio.

 

 

Ο  Tony Hsieh  ήταν γνωστός για την ηγετική του δράση στο διαδικτυακό κατάστημα λιανικής πώλησης υποδημάτων και ενδυμάτων Zappos. Είχε αποσυρθεί πρόσφατα, αφού πέρασε 20 χρόνια στην εταιρεία, έγραψε ο CEO της Zappos, Kedar Deshpande την Παρασκευή.

 

 

Απόφοιτος του Χάρβαρντ, ο Tony Hsieh υπήρξε πρωτοπόρος της ψηφιακής εποχής.

 

 

Έγινε μέλος του Zappos το 1999 όταν ακόμη ονομαζόταν ShoeSite.com και ηγήθηκε της εταιρείας για δύο δεκαετίες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία αναφέρει: 

Ο κόσμος έχασε έναν μεγάλο οραματιστή και έναν απίστευτο άνθρωπο. Αναγνωρίζουμε ότι όχι μόνο χάσαμε τον εμπνευσμένο πρώην ηγέτη μας, αλλά πολλοί από εσάς χάσατε επίσης έναν μέντορα και έναν φίλο.

Ο Τόνι διαδραμάτισε τόσο σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της ακμάζουσας επιχείρησης Zappos που έχουμε σήμερα και έβαλε όλο του το πάθος για να υποστηρίξει και να προωθήσει την εταιρική μας κουλτούρα.

Η καλοσύνη και η γενναιοδωρία του Τόνι άγγιξαν τη ζωή όλων γύρω του, καθώς το μάντρα του ήταν «Παραδίδοντας την Ευτυχία» σε άλλους. Το πνεύμα του θα είναι για πάντα κομμάτι του Zappos και θα συνεχίσουμε να τιμούμε τη μνήμη του με την αφοσίωσή μας στη συνέχιση του έργου για το οποίο ήταν τόσο παθιασμένος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ