Και δια στόματος Στέλιου Πέτσα η παράταση του lockdown έως 7 Δεκεμβρίου- Κλειστά τα πάντα μέχρι τότε (βίντεο)

«Ο στόχος παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς κι από την άνοιξη του 2021 με το καλό, να ανοίξει και πάλι μια νέα εποχή για τη χώρα μας». 

Όπως ανακοίνωσε και επισήμως, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το lockdown - το οποίο θα έληγε κανονικά στα τέλη Νοεμβρίου- παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι και την 7η Δεκεμβρίου.

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας... Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6.00 το πρωί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πρόκειται για μια απόφαση επιβεβλημένη λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου.

 

 

 

Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι ορισμένες περιοχές παραμένουν πηγή ανησυχίας, με πολύ υψηλά κρούσματα συγκριτικά με τον πληθυσμό τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά την Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Μαγνησία, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και τη Λέσβο. 

Τόνισε, δε, πως «για την πόλη της Πάτρας ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα μαζί με την οικογένειά τους. Όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται... Κάνουμε έκκληση να μη γίνει μία ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή λόγος υπερμετάδοσης».

 

 

 

Σχετικά, δε, με το πότε θα ξεκινήσει η μερική άρση του lockdown, επεσήμανε πως «η Κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Πέτσας, «ο στόχος παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς κι από την άνοιξη του 2021 με το καλό, να ανοίξει και πάλι μια νέα εποχή για τη χώρα μας». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ