Η Β. Ελλάδα δεν αντέχει άλλο- Με C-130 η μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό στην Αθήνα (φωτό- βίντεο)

Ασφυκτική η κατάσταση στη Β.Ελλάδα, μεταφέρονται ασθενείς με C-130 σε νοσοκομεία της Αθήνας... 

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Βόρεια Ελλάδα παρά το lockdown, με το Σύστημα Υγείας να πιέζεται έντονα.

Όπως ανέφερε και ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, «το ΕΣΥ, είτε έχει να κάνει με τις ΜΕΘ, είτε έχει να κάνει με τις απλές κλίνες, πιέζεται παντού».

Η Θεσσαλονίκη παραμένει στο "κόκκινο", ενώ πολύ σοβατά προβλήματα υπάρχουν σε ολόκληρη τη Β. Ελλάδα και έτσι από σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι αεροδιακομιδές ασθενών από νοσοκομεία της Β.Ελλάδας στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το ekabnews.gr, το οποίο δημοσίευσε και φωτογραφίες από την διαδικασία, σήμερα το πρωί στις 10 απογειώθηκε πτητική ομάδα του τμήματος Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ αποτελούμενη από τρεις ιατρούς και τρεις διασώστες με C-130 προκειμένου να διακομίσουν τρία διασωληνωμένα περιστατικά Covid-19 από το αεροδρόμιο της Καβάλας στην Αθήνα.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε σήμερα το Open, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας C-130 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, και μετέβη στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, ενώ είναι πιθανό εντός της ημέρας να έχουμε και την πρώτη αεροδιακομιδή ασθενούς από ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης προς την Αθήνα, λόγω της ασφυκτικής κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας.

 

 

 

Επίσης, χθες το βράδυ, με C-130 το ΕΚΑΒ μετέφερε δυο διασωληνωμένα περιστατικά Covid-19 από την Ρόδο σε ΜΕΘ του Ηρακλείου Κρήτης, ενώ ήταν σε εξέλιξη αεροδιακομιδή περιστατικού Covid-19 με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Super Puma από Άνδρο για Αθήνα.

(Photo:ekabnews.gr)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ