Παγκόσμιος θρήνος στο ποδόσφαιρο: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 60 ετών ο Ντιέγκο Μαραντόνα - Υπέστη ανακοπή καρδιάς (φωτό - βίντεο)

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα υπέστη ανακοπή καρδιάς.. 

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η είδηση ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή.

 

 

 

 

 

 

Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Αργεντινή αναφέρουν ότι ο θρύλος του ποδοσφαίρου υπέστη ανακοπή καρδιάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα μετέδωσε η έγκυρη αργεντίνικη εφημερίδα Clarin. Να υπενθυμίσουμε πως πριν λίγες ημέρες έκανε επέμβαση στον εγκέφαλο. Οκτώ μέρες μετά την εγχείρηση, είχε πάρει εξιτήριο από την κλινική στην οποία νοσηλευόταν για να συνέχιζε σπίτι την ανάρρωσή του.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα  γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1960 στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες, ήταν Αργεντινός πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής ποδοσφαίρου. Θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ενώ αρκετοί στο άθλημα, συμπεριλαμβανομένων φιλάθλων και δημοσιογράφων, θεωρούν το Μαραντόνα ως τον μεγαλύτερο όλων των εποχών.

 

 

 

 

Στις εκλογές της ψηφίστηκε 5ος καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα.Ακόμη, βραβεύτηκε από τη ΦΙΦΑ ως ο καλύτερος παίκτης του αιώνα μαζί με τον Πελέ.

 

 

Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος που κατέρριψε το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής δύο φορές, την πρώτη όταν έπαιξε για την Μπαρτσελόνα για 3 εκατομμύρια αγγλικές λίρες και τη δεύτερη, όταν αγωνίστηκε στη Νάπολι για 5 εκατομμύρια λίρες (ισοτιμίες 2013) αναφέρει το Wikipedia. 

 

 

 

 

 

 

Έχει αγωνιστεί στους Αρχεντίνος Τζούνιορς, Μπόκα Τζούνιορς, Μπαρτσελόνα, Νάπολι, Σεβίλλη και στο τέλος της καριέρας του, στη Νιούελς Ολντ Μπόις και τελικά μετά από παύση ενός έτους από το ποδόσφαιρο έκλεισε την καριέρα του στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς το 1997. Τα πιο ένδοξα ποδοσφαιρικά του χρόνια τα πέρασε στη Νάπολι, όπου κέρδισε τίτλους και διακρίσεις. Στην καριέρα του με την Εθνική Αργεντινής, σκόραρε 34 τέρματα σε 91 εμφανίσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, ενώ συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της Νάπολι που έκανε επανάσταση στην Ιταλία απέναντι στους «πλούσιους» του Βορρά κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και το UEFA. 

Πελέ: «Κάποια μέρα θα κλωτσάμε μαζί μία μπάλα στον ουρανό»

Με το που έγινε γνωστή η τραγική είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο μεγάλος Πελέ έσπευσε να τον αποχαιρετήσει. Ο «μάγος της μπάλας» εξέφρασε την οδύνη του λέγοντας «είναι τόσο λυπηρό να χάνονται οι φίλοι με αυτό τον τρόπο. Σίγουρα μία μέρα θα κλωτσάμε μαζί μία μπάλα στον ουρανό.»  

Η ζωή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ήταν γεμάτη ανατροπές...

Μέχρι το 2019 ήταν γνωστό ότι είχε 5 παιδιά. Τις δύο κόρες του Ντάλμα και Τζιανίνα που απέκτησε με την σύζυγο του Κλαούντια και τους Ντιέγκο Τζούνιορ, Γιάνα και Φερνάντο Ντιεγκίτο που ήταν καρποί παράνομων σχέσεων του...

Όπως αποκάλυψε όμως όμως ο δικηγόρος του «Πίμπο Ντ' Όρο», Ματίας Μόρλα, ο μικρόσωμος Αργεντινός είναι πλέον περήφανος πατέρας 8 παιδιών, καθώς στα 5 που προϋπήρχαν προστίθενται και τα 3 που απέκτησε στην πενταετία 2000-2005 όταν έμενε στην Κούβα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ