Pfizer- Moderna- Οξφόρδη/AstraZeneca: H σύγκριση των 3 εμβολίων για τον κορωνοϊό σε έναν πληρέστατο πίνακα- Το κόστος, τα υπέρ, τα κατά, η αδειοδότηση

Οι ομοιότητες, οι διαφορές, τα υπέρ και τα κατά των τριών εμβολίων... 

Ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, σε έναν πληρέστατο πίνακα που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο facebook, συνέκρινε τα τρία εμβόλια για τον κορωνοϊό, για τα οποία διαθέτουμε τις περισσότερες πληροφορίες ως τώρα. 

Σύγκριση των εμβολίων για COVID-19

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Πρόκειται για τα εμβόλια των εταιρειών Pfizer και BionTech, Moderna, καθώς και το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca.

Το τελευταίο διάστημα τα νέα για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι πολύ ευχάριστα με τα τρία αυτά εμβόλια να έχουν, σύμφωνα με τις κλινικές τους δοκιμές, αποτελεσματικότητα άνω του 90%.

Συγκεκριμένα, το εμβόλιο των Pfizer και BionTech- για το οποίο έχει κατατεθεί ήδη αίτημα για επείγουσα αδειοδότηση - έχει αποτελεσματικότητα 95%, της εταιρείας Moderna - με την οποία σήμερα υπογράφει συμβόλαιο η Κομισιόν για 160 εκατ. δόσεις - έχει αποτελεσματικότητα 94,5%, ενώ αυτό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca έχει αποτελεσματικότητα έως και 90%. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ