Η μακροσκελής απάντηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη σε όσους την κατηγορούν: Ο πατέρας μου, ο Μίκης, δεν θα αντέξει με όσα αισχρά γράφουν για εμένα (φωτό)

Η απάντηση της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη σε όσους την επέκριναν και τα όσα είπε για τον πατέρα της... 

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, μετά την ανάρτησή στην οποία ανέφερε πως της έκοψαν το ρεύμα και δεν έχει να φάει και τα σχόλια που ακολούθησαν αυτής, επανέρχεται με νέο, μακροσκελές κείμενο για social media, όπου απαντά σε όσους την επέκριναν.

Η κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη ανέβασε και μια σειρά φωτογραφιών, τόσο με τον πατέρα της, Μίκη Θεοδωράκη, όσο και με τα ζωάκια που φροντίζει. 

«Με βρίζουν πως είμαι ξεφτίλα και ξεφτιλίζω τον πατέρα μου! Μα δεν ντρέπονται καθόλου; Εγώ βρέθηκα στο χείλος του γκρεμού, δυο μέρες στο σκοτάδι, χωρίς ρεύμα και ειλικρινά το ψυγείο τελείως άδειο, τα 52 ζωάκια να με κοιτάνε στα μάτια, τρεις μέρες χωρίς απολύτως καθόλου φαΐ.

Εγώ απλά δεν έχω να φάω με τα σκυλάκια και τα γατάκια, έτσι απλά και ζήτησα βοήθεια από τους φίλους μου, έτσι απλά κι αθώα. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια. Είναι καλοί οι άνθρωποι. Απίστευτα καλοί, ψυχούλες.

Εγώ άνθρωποι, βοήθεια ζήτησα. Το ΑΚΟΥΤΕ; Β Ο Η Θ Ε Ι Α !!!!! Όχι ζητιανιά.

Βοήθεια για να με υποστηρίξουν, για να με ενισχύσουν, για να με προστατεύσουν, για να με ανακουφίσουν. Ναι, περισσότερο ήταν μια έκκληση για προστασία. Γιατί είμαι ένας άνθρωπος που διατρέχει κίνδυνο.

Βοήθεια από τους φίλους μου. Κι ήρθαν εκατοντάδες άνθρωποι που δεν γνωρίζω από όλη την Ελλάδα και με βοήθησαν! Ξένοι! Πολλοί που με αποκάλεσαν ΖΗΤΙΑΝΑ γνώριζαν με κάθε λεπτομέρεια την κατάντια μου. Γνωρίζω πολλούς!

Φαίνεται πως το απολάμβαναν.

Η ζωή μ’ έφερε σ´ αυτή την τετελεσμένη ολική καταστροφή και μη αναστρέψιμη δυστυχώς πολλούς μήνες τώρα και πάλι δυστυχώς για ακόμη ατέλειωτους μήνες, έως του χρόνου το καλοκαίρι, αν ο Θεός μας επιτρέψει να ξαναδουλέψουμε.

Είμαι ειλικρινής. Είμαι μία γυναίκα που έζησε με πολλή άνεση κάτω από την προστασία των γονιών της και για δεκαετίες ζούσε επίσης πολύ άνετα με τα τέσσερα παιδιά της, και χάρις στην καλή δουλειά της...» έγραψε η ίδια, μεταξύ άλλων.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ! Ευχές και κατάρες και το παράπονό μου για την αδιαφορία του υπουργείου Πολιτισμού. Έχω...

Δημοσιεύτηκε από Margarita Theodorakis στις Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

 

Όπως λέει, επίσης, η κρίση την έπληξε έντονα και «από το 2014 ζούμε άσχημα», ενώ «από τον περασμένο Φεβρουάριο με την καραντίνα λόγω κορονωϊού καταρρεύσαμε τελείως! Μας απαγόρεψαν να δουλεύουμε, να κάνουμε συναυλίες, επιδόματα δεν υπήρχαν για εμάς κι έφτασα στο σημείο να κινδυνεύω να βρεθώ στο δρόμο πεινασμένη.

Καταστράφηκα. Ζάχαρη, μακαρόνια, φασόλια, φακές και καμιά σοκολάτα».

Επίσης, κάνει έκκληση, τονίζοντας «Μην μας ξεχνάτε. Εμείς στην ψυχαγωγία και στον Πολιτισμό όπως το λένε, είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες. Είμαστε πάρα πολλοί και ειλικρινά πεινάμε. Τόσο απλά. Πεινάμε. Ένδεια, ανέχεια, στέρηση, δυστυχία, μιζέρια, εξαθλίωση. Χωρίς κακομοιριά γιατί δεν μας πάει. Η Ανεργία μας έφερε τη φτώχεια, τη στέρηση των αναγκαίων πόρων ζωής, των αναγκαίων αγαθών. Η ανάρτησή μου ήταν κραυγή απόγνωσης που οι περισσότεροι που βρίσκονται στη ίδια θέση με μένα, θάθελαν νάχαν τη δύναμη να ουρλιάξουν σαν κι εμένα!». 

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αναφέρθηκε στις δυσκολίες που βιώνει, καθώς, όπως υποστήριξε, εδώ και έναν χρόνο βιώνει μια συνεχή αγωνία, παλεύοντας με τα χρέη. 

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι είναι να παίζεις μήνες κρυφτό με το ρεύμα, με το νερό, που κι αυτό μας τόκοψαν δύο φορές πριν από λίγο καιρό και τρέχαμε να βρούμε λεφτά για να μας το ξανασυνδέσουν. Να είσαι συνέχεια στην τσίτα για να έχεις ένα μονάχα σακί τουλάχιστον για τα 22 σκυλάκια και φαγητό για τα 35 γατάκια, γιατί ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν έχεις χρήματα και όλο αυτοσχεδιάζεις.

Κι αυτό ένα χρόνο τώρα, ένα ολόκληρο χρόνο, από πέρσι τέτοια εποχή το 2019 και λίγο νωρίτερα.

Ένα χρόνο παιδεύομαι μέσα σε μία συνεχή αγωνία!

Βέβαια πέρσι ήμουν όλο ελπίδα πως το καλοκαίρι 2020 θα έχουμε καλή δουλειά και θα ξεπλήρωνα τα αμέτρητα χρέη που συσσωρεύονταν.

Και θάχουμε να τρώμε καλά.

Αλλά ήρθε η θλιβερή σημερινή πραγματικότητα και όλα νέκρωσαν, όμως εγώ συνέχιζα το κρυφτούλι με την ΔΕΗ για τα τρία σπίτια το δικό μου και των παιδιών παρακαλώ πολύ, και βέβαια να ψάχνω και να βρίσκω χρήματα με μία συνεχή αγωνία, τα χρήματα για τα νερά, για τα τηλέφωνα, για το γκάζι, γιατί αυτοί οι τρεις τελευταίοι κόβουν τις συνδέσεις τους στη βδομάδα πάνω! Είναι ανελέητοι!

Διακανονισμοί, συχνά κόψιμο νερού και τηλεφώνου, και όλο τέτοια, μήνες αγωνίας, κυνηγητό ασταμάτητο με τηλεφωνήματα από όλους αυτούς τους δικηγόρους που αναλαμβάνουν τα χρέη, τους έμαθα απ´ έξω, και πάλι κάποιος να μου δώσει 50€ για να ψωνίσω για να φάμε και όλο τέτοια ασταμάτητα.

Τίποτ´άλλο η ζωή μου, όλο γύρω από τα χρέη, τους ατέλειωτους λογαριασμούς και τις απειλές διακοπών και πως να βρούμε για να φάμε. Τα ζωάκια, εγώ, αλλά και τα παιδιά που είναι ακριβώς στην ίδια φάση, χωρίς δουλειά...».

Η ίδια αναφέρθηκε και σε όσους την κατέκριναν, γράφοντας «Υπάρχουν και οι κανίβαλοι, οι ανθρωποφάγοι, Θεέ μου τι είναι όλα αυτά που γράφουν με ύφος θηριώδη κι απάνθρωπο; Τι απαίσια. Τι φρικτά. Τι αηδεία. Συκοφάντες!».

Όπως τονίζει για τον πατέρα της Μίκη Θεοδωράκη, «ο μπαμπάς τα διαβάζει και φοβάμαι πως δεν θα αντέξει άλλο. Σοβαρά το λέω, δεν είναι καθόλου καλά με όλα αυτά», ενώ προειδοποιεί πως «αν πάθει κάτι θα τους μηνύσω. Έχουν ρίξει πολλή λάσπη...». 

«Είναι τεράστιος ο πόνος να νιώθω τον πατέρα μου που παρακολουθεί να με κάνουν ρεζίλι όλα αυτά τα υποκείμενα και κατ´επέκταση τον ίδιον...». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ