Made in Greece & πίσω από το εμβόλιο της Astra Zeneca - Ο Sir Μενέλαος Πάγκαλος στην έρευνα της Οξφόρδης (φωτό & βίντεο)

Ο Sir Μενέλαος Πάγκαλος με καταγωγή από τη Χίο, είναι ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του τμήματος Ερευνας της AstraZeneca...

Ο τίτλος του είναι Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης Βιοφαρμάκων της εταιρείας AstraZeneca.

Επί των ημερών του η φαρμακοβιομηχανία έχει πενταπλασιάσει το ρυθμό αποτελεσματικότητας των υπό εξέλιξη νέων σκευασμάτων της, ανάμεσα στο στάδιο της εργαστηριακής έρευνας και εκείνο της μαζικής παραγωγής. 

Σήμερα η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό που αναπτύσσει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει αποτελεσματικότητα 70%.

Και ακόμη ένας Έλληνας κρύβεται πίσω από αυτό. Ο Sir Μενέλαος Πάγκαλος με καταγωγή από την Χίο είναι επικεφαλής της έρευνας και έχει την δική του ιστορία. 

 

 

Γεννημένος στο Λονδίνο από Έλληνες γονείς, ο Μενέλαος Πάνγκαλος νιώθει πολίτης του κόσμου, αλλά δηλώνει ότι  οι ελληνικές ρίζες του είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ταυτότητάς του. Άλλωστε, ο ίδιος μιλά ελληνικά, ενώ παραδέχεται ότι τα καλοκαίρια που πέρναγε σαν παιδί στη Χίο, τον τόπο καταγωγής και των δύο γονιών του, αποτελούσαν μία σημαντική σταθερά στη ζωή του.  

 

 

 

 

Ο Mene Panglaos είναι ο συγγραφέας πάνω από 150 άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο των Francis Crick Institute, Cambridge Judge Business School και Dizal Pharma. Είναι μέλος της Επιτροπής Επιστημών, Βιομηχανίας και Μετάφρασης της Βασιλικής Εταιρείας.

 

 

Οι σπουδές του ήταν στην βιοχημεία, τη μοριακή βιολογία και τη νευροφαρμακολογία. Η επιστήμη παραμένει η μεγάλη του αγάπη, εξού και διατηρεί στενούς δεσμούς με την πανεπιστημιακή κοινότητα, επιβλέποντας μεταπτυχιακές και διδακτορικές διατριβές νέων επιστημόνων.

Στα 53 του χρόνια έχει ήδη χριστεί Sir από τη βασίλισσα Ελισσάβετ, ως επιβράβευση της συμβολής του στην πρόοδο της βιομηχανίας φαρμάκων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ