Πατριάρχης Σερβίας: Η κηδεία με την λαοθάλασσα στην οποία χοροστάτησε πριν κολλήσει κορωνοϊό & πεθάνει - Οι φωτό σοκάρουν

Απίστευτος συνωστιμός στην κηδεία του Μητροπολίτη Αμφιλόχιου...

Σε ηλικία 91 ετών εκοιμήθη ο Πατριάρχης Σερβίας, Ειρηναίος, μετά από "μάχη" με τον κορωνοϊό.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučić, μέσα από τον λογαριασμό του στο instagram.

Ο ίδιος ανέβασε μία φωτογραφία του Πατριάρχη Ειρηναίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Ήταν τιμή μου να σε γνωρίσω. Άνθρωποι σαν εσένα δεν φεύγουν ποτέ...».

 

Λίγες ώρες πριν, ο Σέρβος Πρόεδρος είχε ανεβάσει μία ακόμη φωτογραφία, κοινή τους αυτή τη φορά, στην οποία παρακαλούσε τον Μακαριότατο να κάνει κουράγιο, τονίζοντας πως όλη η Σερβία είναι μαζί του.

 

 

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλευόταν σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου από τις 4 Νοεμβρίου. 

Αρχικά, τα συμπτώματά του ήταν ήπια, ωστόσο, με την πάροδο των ημερών η υγεία του επιβαρύνθηκε, ενώ χθες, Πέμπτη, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και τελικά εκοιμήθη σήμερα το πρωί.

Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος χοροστάτησε στις 30 Οκτωβρίου στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιου, ο οποίος επίσης απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού.
Όπως σημειώνει το BBC, στην κηδεία είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες πολίτες για να θρηνήσουν χωρίς όμως να φορούν μάσκες ή να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Αναφορικά με τις συνθήκες στην κηδεία, ο βρετανικός ιστότοπος αναφέρει: «Κόσμος συγκεντρώθηκε στην κηδεία χωρίς μάσκες και πολλοί προσκύνησαν τη σορό του μητροπολίτη καθώς κειτόταν μέσα στο ανοιχτό φέρετρο. Κι ολα αυτά παρά τη μεγάλη έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού τόσο στη Σερβία όσο και στο Μαυροβούνιο και τις προειδοποιήσεις των Αρχών ότι η τελετή μπορεί να έθετε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου απέφευγε να φορέσει μάσκα και είχε αποκαλέσει τα προσκυματικά ταξίδια «το εμβόλιο του Θεού».

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν πλήθος κόσμου να μην τηρεί τις αποστάσεις, ενώ ελάχιστοι φορούσαν μάσκα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ