Η Ευρώπη στο έλεος του κορωνοϊού: 1 νεκρός κάθε 17 δευτερόλεπτα- Ο "αιματηρός πόλεμος" του lockdown (βίντεο)

Καθημερινά στην Ευρώπη χάνονται περίπου 4.500 ζωές λόγω της Covid. 

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ευρώπη, λόγω του κορωνοϊού, όπως τόνισε, σε χθεσινή δήλωσή του, ο Dr Hans Henri P. Kluge, περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη. 

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως πλέον έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη περισσότερα από 15,7 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 και σχεδόν 355.000 θάνατοι, ενώ περισσότερες από 4 εκατ. περιπτώσεις καταγράφηκαν μέσα στο Νοέμβριο.

Μάλιστα, το 80% των ευρωπαϊκών χωρών καταγράφουν αυξημένα κρούσματα 14ημέρου - περισσότερα από 100 ανά 100.000 πληθυσμού - ενώ σχεδόν το ένα τρίτο των χωρών έχει περισσότερα από 700 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού!

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες, οι θάνατοι από COVID-19 στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 18%. Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρώπη κατέγραψε πάνω από 29.000 νέους θανάτους λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο dr Kluge, 1 άτομο πεθαίνει κάθε 17 δευτερόλεπτα στην Ευρώπη από Covid-19!

H κατάσταση στην ήπειρο είναι πολύ δύσκολη, με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη Γαλλία να έχουν καλυφθεί κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 95% εδώ και 10 μέρες, ενώ στην Ελβετία δεν υπάρχουν πλέον ελεύθερες κλίνες σε ΜΕΘ. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Dr Hans Henri P. Kluge, καθημερινά στην Ευρώπη χάνονται περίπου 4.500 ζωές λόγω της Covid. 

Ο ίδιος έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως αν το 95% του πληθυσμού φορούσε μάσκα, τότε το lockdown δεν θα ήταν απαραίτητο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ