Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί μια πεντανόστιμη συνταγή: Light σουφλέ με μακαρόνια στον φούρνο

Υπέροχη γεύση, με λιγότερες θερμίδες!

Συστατικά

200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, κομμάτι

500 γρ. μανιτάρια champignon

5 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 σκ. σκόρδο

300 γρ. κρέμα γάλακτος light

300 γρ. τυρί κρέμα light

2 αβγά, μέτρια

1 κ.σ. θυμάρι

1 κ.σ. ρίγανη

500 γρ. σπαγγέτι, No5 ολικής άλεσης

100 γρ. καλαμπόκι

200 γρ. τυρί light, τριμμένο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.

Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κυβάκια 2 εκ. και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.

Προσθέτουμε τη γαλοπούλα στο τηγάνι μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τη σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Αφαιρούμε τη γαλοπούλα από το τηγάνι και την αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να τη χρειαστούμε.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και τη ρίγανη, τα προσθέτουμε στο μπολ, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα μεταφέρουμε στο μπολ με την κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τα μανιτάρια, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.

Αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος 40x28 εκ. και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του, με τη βοήθεια της κουτάλας.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.

Αφαιρούμε το σκεύος από τον φούρνο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ