Όλη η συνέντευξη του διασημότερου πλέον Έλληνα CEO της Pfizer, Αλβέρτου Μπουρλά- Ακούστε τις αποκαλύψεις του για το εμβόλιο

«Θα είναι ένα θαυμάσιο μήνυμα αν ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώσουν τον κόσμο...» τόνισε ο Θεσσαλονικιός CEO της Pfizer.

Ίσως ο πιο διάσημος Έλληνας του πλανήτη αυτή τη στιγμή είναι ο CEO της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλάς.

Ο Θεσσαλονικιός dr Μπουρλάς που έγινε πασίγνωστος την ημέρα που ανακοινώθηκε πως το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BionTech για τον κορωνοϊό είναι άνω του 90% αποτελεσματικό στην προστασία από την Covid-19. 

 

 

Ο ίδιος παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο Cosmos FM της Νέας Υόρκης και την δημοσιογράφο Χρύσα Αβράμη για το πολυαναμενόμενο εμβόλιο, αλλά και τη σχέση του με την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Αλβέρτος Μπουρλάς: Αυτός είναι ο Θεσσαλονικιός & το «μεγάλο κεφάλι» πίσω από το εμβόλιο της Pfizer - Ο CEO «Τσώρτσιλ» του πολέμου COVID (Φωτό)

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ένιωσε τεράστια ανακούφιση, όταν του ανακοινώθηκε το πόρισμα της επιτροπής των εμπειρογνωμών, ενώ ανέφερε πως πρόκειται για ένα «θεαματικό αποτέλεσμα».

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της Pfizer ξεκαθάρισε πως παρά τον μεγάλο αριθμό δόσεων που έχει προαναγγείλει ότι θα παράξει η εταιρεία, θα χρειαστούν πολύ περισσότερες δόσεις για να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός του πλανήτη. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ritmo NBA (@ritmonba)

 

«Ελπίζω και προσεύχομαι άλλες εταιρείες να είναι εξίσου αποτελεσματικές και εμάς, γιατί ο κόσμος θα χρειαστεί επιλογές...» συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Εκτίμησε, δε, πως περίπου στα μέσα του '21 θα υπάρχει η δυνατότητα όποιος πολίτης το επιθυμεί να εμβολιάζεται.

Διαβάστε επίσης: Αλβέρτος Μπουρλάς της Pfizer: Εγώ Εβραίος και ο Ουγούρ Σαχίν της BioNTech μουσουλμάνος - Ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώζουν τον πλανήτη από τον κορωνοϊό

«Χρησιμοποιήσαμε τεχνολογία mRNA στο εμβόλιο αυτό, για πολλούς λόγους... Οι επιστήμονές μας μου είπαν ότι ήθελαν αυτή την τεχνολογία - που είναι εκείνη που χρησιμοποιεί και η Moderna - για να μπορέσουν να κινηθούν πάρα πολύ γρήγορα... Όταν σχεδιάσαμε το πρώτο εμβόλιο και το παράγαμε, δεν είχαμε τον ιό στο εργαστήριό μας... Αυτό που μας έστειλαν ήταν το genetic sequence του ιού...» αποκάλυψε.

 

 

Σχετικά με την σχέση του με τον Ugur Sahin, συνιδρυτή της εταιρείας BionTech, είπε «Είναι συμβολικά θαυμάσιο που έτυχε ο Ugur να είναι Τούρκος...

Αυτός είναι Τούρκος, εγώ είμαι Έλληνας και μάλιστα είμαι πολύ Έλληνας, γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα στην Ελλάδα, όλοι οι συγγενείς και οι φίλοι μου είναι στη χώρα... Εγώ είμαι Εβραίος στο θρήσκευμα ο Ugur είναι μουσουλμάνος και από ό,τι ξέρω πολύ πιστός μουσουλμάνος... Aυτό, όμως, δεν μας εμπόδισε να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλο και το μόνο που είπαμε είναι πως θα είναι ένα θαυμάσιο μήνυμα αν ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώσουν τον κόσμο...». 

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ