Μιτ Ρόμνεϊ και επίσημα απέναντι στον Ομπάμα: Οι γυναίκες τον στηρίζουν

Προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων είναι και επισήμως πλέον ο Μίτ Ρόμνεϊ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Πρόβα «πρώτης κυρίας» για την σύζυγο του Ρόμνεϊ, Αν, στο συνέδριο του κόμματος.

Προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων είναι και επισήμως πλέον ο Μίτ Ρόμνεϊ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Πρόβα «πρώτης κυρίας» για την σύζυγο του Ρόμνεϊ, Αν, στο συνέδριο του κόμματος.


Η επισημοποίηση από το ρεπουμπλικανικό συνέδριο, που διεξάγεται στην Τάμπα της Φλόριντα, της υποψηφιότητας Ρόμνεϊ, ανοίγει ένα δίμηνο σκληρό προεκλογικό αγώνα, με τον Ρόμνεϊ να βρίσκεται «μέσα στην κούρσα» της νίκης, καθώς οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν να υπολείπεται ελαφρώς του νυν προέδρου.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής μάχης που θα δώσει ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, θα βρεθεί η οικονομία, τα "πεισματικά" υψηλά ποσοστά ανεργίας και η διόγκωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού.

Ανοίγοντας τις πανηγυρικές εκδηλώσεις του συνεδρίου, με μια ημέρα καθυστέρηση λόγω της τροπικής καταιγίδας Ισαάκ, ο Ρέινς Πρίεμπους πρόεδρος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής, προειδοποίησε ότι η εκ νέου εκλογή του Ομπάμα, θα σήμαινε «τέσσερα χρόνια αποτυχίας».

«Έχουμε ένα μήνυμα για την Αμερική: Εκλέξτε τον Μιτ Ρόμνεϊ και τον Πόλ Ράιαν και αυτοί θα κάνουν την Αμερική να εργαστεί και πάλι», είπε μέσα σε κύμα ζητωκραυγών, από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο.

«Πρέπει να στείλουμε την ομάδα πίσω στην Ουάσιγκτον», συμπλήρωσε μέσα σε κύμα προεκλογικής κομματικής ευφορίας.

Η πρώτη νύχτα του συνεδρίου θα καλυφθεί από την κεντρική ομιλία της συζύγου του Ρόμνεϊ, Άνν, και του κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι.

Ο προεδρικός υποψήφιος ο οποίος αρχικά είχε προγραμματιστεί να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έως την Πέμπτη, έκανε μια ξαφνική εμφάνιση στη Φλόριντα προφανώς για να είναι εκεί κατά την ομιλία της συζύγου του.

Ο Ρόμνεϊ αγωνίζεται να ξεπεράσει το αποκαλούμενο «χάσμα συμπάθειας» που τον χωρίζει από τον πρόεδρο Ομπάμα, επιχειρώντας να τον πολεμήσει «περιγράφοντάς τον» ως τον άνθρωπο που κατακερμάτισε τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, που είναι στα βασικά στοιχεία της πολιτικής κουλτούρας των αμερικανών.

Στήριξη από την σύζυγό του 
Σύμμαχος στην εκλογική μάχη του Ρόμνεϊ είναι η σύζυγός του Αν η οποία φρόντισε να τον στηρίξει με μια ηχηρή δήλωση αγάπης, σε ομιλία της στο συνέδριο που είχε στόχο να γοητεύσει τις γυναίκες και να αναδείξει την "ανθρώπινη πλευρά" του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Ρόμνεϊ υπολείπεται πολύ του Ομπάμα στην ψήφο των γυναικών και στο συνέδριο πήραν το λόγο πολλές ομιλήτριες, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Ρόμνεϊ, η Αν.

Ο ίδιος ο Ρόμνεϊ έφτασε στην Τάμπα δύο ημέρες νωρίτερα απ' ό,τι προέβλεπε το αρχικό πρόγραμμα και εμφανίσθηκε στη σκηνή του συνεδρίου μετά την ομιλία της συζύγου του, δίνοντάς της συγκινημένος ένα φιλί υπό τις επευφημίες των συνέδρων.

Στην ομιλία της που διήρκεσε περίπου 20 λεπτά, η Αν Ρόμνεϊ, ντυμένη με ένα κόκκινο-πορτοκαλί φόρεμα που ήταν ασορτί με το κραγιόν της, απευθύνθηκε στην ευαισθησία των 4.400 συνέδρων που έχουν συγκεντρωθεί στην Τάμπα.

"Απόψε θα σας μιλήσω με την καρδιά μου. Απόψε θα σας μιλήσω για έρωτα", είπε η Αν πριν αναφερθεί στα 43 χρόνια του γάμου της, ενός "αληθινού γάμου" - όχι ενός "γάμου του παραμυθιού"-με "τον άνδρα που έχει ανάγκη η Αμερική".

"Αυτός ο άνδρας δεν θα αποτύχει, αυτός ο άνδρας δεν θα μας απογοητεύσει, αυτός ο άνδρας θα ανυψώσει την Αμερική", τόνισε στην ομιλία της, που είχε προβλεφθεί να συμπέσει με την ώρα της υψηλής ακροαματικότητας των μεγάλων αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.

Η Αν Ρόμνεϊ υπογράμμισε πως ο σύζυγός της αντιμετώπισε με επιτυχία όλες τις προκλήσεις που του έτυχαν -από τη διοργάνωση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σολτ Λέικ Σίτι μέχρι τον αγώνα της ίδιας με τη σκλήρυνση κατά πλάκας και τον καρκίνο του μαστού.

Πηγή: ethnos.gr


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ