Διπλάσια ενίσχυση για τον Δεκέμβριο στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος- Εφάπαξ επίδομα σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους (βίντεο)

Η ενίσχυση αυτή αφορά σε 482.335 ευάλωτους πολίτες που ανήκουν σε 256.562 νοικοκυριά της χώρας.

Σε σημερινές τους ανακοινώσεις, οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης, αναφέρθηκαν στα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 3,3 δισ. ευρώ και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί από το κράτος σε όσους επλήγησαν από την πανδημία. 

Όπως ανακοινώθηκε, οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν τον Δεκέμβριο διπλάσιο ύψος ενίσχυσης. Η ενίσχυση αυτή αφορά σε 482.335 ευάλωτους πολίτες που ανήκουν σε 256.562 νοικοκυριά της χώρας.

 

 

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ανέρχεται σε 200 ευρώ για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό, το οποίο προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού.

Επίσης, όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που πλήττονται, δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας. Κατά συνέπεια, είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά με το διάστημα που τίθενται σε αναστολή.

(Photo: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Επίσης, ανακοινώθηκε η επέκταση της επιστρεπτέας προκαταβολής και το 2021, στον 5ο κύκλο της οποίας θα διατεθούν 1,2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, παρέχεται δυνατότητα αναστολής καταβολής του ΦΠΑ, καθώς και αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών.

Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών.

Οι επιχειρήσεις που πλήττονται, δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα. Το ίδιο ισχύει και για την κύρια κατοικία που μισθώνουν εργαζόμενοι που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, αλλά και για τη φοιτητική κατοικία που μισθώνουν τα τέκνα τους. 

(Photo: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, για το επίδομα των 800 ευρώ, εργοδότες και εργαζόμενοι (μόνο οι εργαζόμενοι που κάνουν αίτηση για πρώτη φορά) από κλειστές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις έως τις 24 Νοεμβρίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι το ποσό του επιδόματος να καταβληθεί εντός του Νοεμβρίου.

Με διάταξη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, προσέθεσε ο υπουργός Εργασίας, που μπαίνει σήμερα στις Επιτροπές της Βουλής, «προβλέπεται χορήγησης έκτακτης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους οι οποίοι επλήγησαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας. Το κονδύλι για έκτακτη αυτή ενίσχυση θα καλυφθεί από τις εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας των παραπάνω επιστημόνων». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ