Στην Εντατική του Ευαγγελισμού ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, θετικός στον κορωνοϊό - Είχε συναντηθεί με τον Μητσοτάκη (φωτό- βίντεο)

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε συναντηθεί τον περασμένο Σάββατο με τον Πρωθυπουργό

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και διακομίσθηκε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" με ήπια συμπτώματα.

Όπως δήλωσε στο Mega ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Χ.Κονιδάρης, αποφασίστηκε από τους θεράποντες ιατρούς του, σε συνεννόηση και με τον Σωτήρη Τσιόδρα, η εισαγωγή του σε απλή μονάδα Covid.

 

 

 

Ωστόσο, πριν από λίγο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο Αρχιεπίσκοπος μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για προληπτικούς λόγους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος βρέθηκε θετικός στον ιό, μετά από μοριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα. 

(Photo: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ Eurokinissi)

Όπως είπε ο κ. Κονιδάρης, δεν είναι γνωστό πως κόλλησε τον ιό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Να σημειωθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος είχε συναντηθεί το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να κάνει σχετικές δηλώσεις. 

«Η Κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου» δήλωσε ο κ. Πέτσας, ενώ συνέχισε αναφέροντας «ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πρίν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τέστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχος του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

«Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ