Padella: Μια διαφορετική trattoria άνοιξε στη Θεσσαλονίκη εν μέσω lockdown- Υψηλή γαστρονομία σε delivery (φωτό)

Δυνατό σημείο του Padella τα φρέσκα ζυμαρικά και οι πρωτότυποι συνδυασμοί, καθώς και η - κλασική αξία - πίτσα!

Την ημέρα που η εστίαση έκλεισε για δεύτερη φορά φέτος τα ρολά, ένα μαγαζί άνοιγε στη Θεσσαλονίκη. 

To Padella - που το όνομά του σημαίνει τηγάνι στα Ιταλικά - συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία με το γρήγορο φαγητό, που έρχεται στην πόρτα σου.

«Αποφασίσαμε να ανοίξουμε το συγκεκριμένο εστιατόριο, γιατί θεωρήσαμε ότι είναι κάτι που λείπει, κάτι διαφορετικό, όσον αφορά το ιταλικό φαγητό, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη» λένε στο eirinika, οι ιδιοκτήτες του, Αρχέλαος Λαζαρίζης και Διονύσης Κιουρτζίδης. 

O Αρχέλαος και ο - σεφ του εστιατορίου- Διονύσης συνεργάζονταν εδώ και 10 χρόνια στον γνωστό στους Θεσσαλονικείς "Ρινόκερο" και εν μέσω πανδημίας πήραν μια ριψοκίνδυνη απόφαση: να ανοίξουν μία Τrattoria, με αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, που σε πρώτη φάση λειτουργεί με delivery.

 

 

Όσο για την... σημαδιακή ημέρα που άνοιξαν, οι ίδιοι λένε πως δεν ήταν κάτι προσχεδιασμένο, απλώς έτυχε.

«Συνέπεσε, λόγω κάποιων καθυστερήσεων να τύχει να ανοίξουμε τώρα. Εφόσον ήμασταν έτοιμοι θεωρήσαμε σωστό να ανοίξουμε» λέει ο Αρχέλαος.

Δυνατό σημείο του Padella τα φρέσκα ζυμαρικά και οι πρωτότυποι συνδυασμοί: Fiocchi γεμιστά με αχλάδι σε κρέμα από gorgonzola και φυστίκι Αιγίνης, panciotti γεμιστά με μελιτζάνας, σε σάλτσα ντομάτας με pesto μυρωδικών και βουβαλίσια μοτσαρέλα, cappelletti γεμιστά με προσούτο και γαλοπούλα σε κρέμα φασκόμηλο με ricotta. 

Και φυσικά, η - κλασική αξία - πίτσα!

 

 

Όπως μας λένε, μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι πολύ θετική από τους Θεσσαλονικείς, ενώ στόχος τους είναι, μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε, το μαγαζί να εξελιχθεί σε μια όμορφη trattoria, ένα ιταλικό εστιατόριο, που θα υποδέχεται τους πελάτες στον καλαίσθητο χώρο του, ενώ θα λειτουργεί, παράλληλα, και με delivery. 

Ωστόσο, ο Αρχέλαος εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με το πόσο θα επηρεάσει η πανδημία του κορωνοϊού και το lockdown την εστίαση, ενώ τονίζει πως κανείς δεν γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες της εστίασης μετά από όλα όσα συμβαίνουν.

Σε κάθε περίπτωση, το άνοιγμα ενός μαγαζιού σε τέτοιες συνθήκες δίνει ελπίδα πως καλύτερες μέρες έρχονται, ενώ, παράλληλα, προσφέρει και δουλειά σε ανθρώπους της εστίασης.

Σε πείσμα των καιρών, ο Διονύσης και ο Αρχέλαος πήραν ένα μεγάλο ρίσκο και, όπως φαίνεται, τους βγαίνει σε καλό... 

Padella Pizza Pasta

25ης Μαρτίου 13, Ντεπώ, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2311827777

Facebook: Padella_SKG

Instagram: @Padella_Pizza_Pasta

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ