Απίθανο vintage story: O Μίκυ Μάους στα νιάτα του! Σπανιες φωτό του 1930 με το πιο αξιολάτρευτο ποντίκι του κόσμου (φωτό)

Πως ήταν ο Μίκυ το 1928; 

Ο Μίκυ Μάους  είναι ήρωας κινουμένων σχεδίων της Walt Disney Pictures. Έχει μορφή ποντικιού. Δημιουργήθηκε το 1928 στις ΗΠΑ από τον Γουώλτ Ντίσνεϋ και τον Ουμπ Άιγουερκς. Λέγεται πως ο Ντίσνεϊ συνέλαβε την ιδέα να χρησιμοποιήσει ένα ποντίκι ως πρωταγωνιστή ταξιδεύοντας κάποτε με τρένο από τη Νέα Υόρκη στο Χόλιγουντ μαζί με τη γυναίκα του, Λίλιαν.

Ο Άιβερκς δημιούργησε επίσης το πρώτο στριπ του Μίκυ (εκδοχή σε κόμικ της ταινίας κινουμένων σχεδίων Plane Crazy) που εκδόθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 1930, καθώς και την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων, για την οποία παρήγε 700 σχέδια την ημέρα.

Ο Μίκυ έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 120 ταινίες, οι 5 από τις οποίες ήταν μεγάλου μήκους.

Πως ήταν όμως το πρώτο ''ποντίκι'' που δημιουργήθηκε; Σίγουρα οι στολές έχουν αλλάξει πολύ και δεν έχουν καμία σχέση με το πως ήταν όταν πρωτοξεκίνησε. 

To vintage.es μας δείχνει απίθανες φωτογραφίες με τον μικρό φίλο των παιδιών. Απολαύστε τις... 

Στο φανταστικό κόσμο των κινουμένων σχεδίων, ο χαρακτήρας του Μίκυ διαμένει στην ομώνυμη πόλη Μίκυ Σίτυ, που ανήκει στο Mickey Mouse Universe. Είναι αρραβωνιασμένος με τη Μίνι, ενώ καλύτερος φίλος του είναι ο Γκούφυ.

Το κατοικίδιό του είναι ο σκύλος Πλούτο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ