Η Valentina Ferragni σε μια συγκινητική ανάρτηση - Γεννήθηκα πρόωρο μωρό & ζύγιζα μόλις 890 γραμμάρια, αυτή είναι η ιστορία μου (φωτό)

Δείτε πόσο μικρό μωράκι ήταν.. 

H Παγκόσμια Ημέρα Πρόωρου Τοκετού (World Prematurity Day) καθιερώθηκε το 2010 με πρωτοβουλία του «Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για την Φροντίδα των Νεογνών» («The European Foundation και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Valentina Ferragni (@valentinaferragni)

Κάθε χρόνο 15 εκατομμύρια μωρά γεννιούνται πρόωρα. Περίπου το 40% του συνόλου των θανάτων κάτω των 5 ετών συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των πρώτων 28 ημερών της ζωής.

Ένα μεγάλο ποσοστό περιστατικών προκύπτει από επιπλοκές που σχετίζονται με τον πρόωρο τοκετό (πριν από τις 37 συμπληρωμένες εβδομάδες) ή από επιπλοκές κατά τον τοκετό.

Στην παγκόσμια αυτή ημέρα αναφέρθηκε και η Valentina Ferragni, η αδερφή της Chiara Ferragni, της πιο γνωστής influencer. 

Η Valentina, ανέβασε στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες από την θερμοκοιτίδα, ενώ έκανε μια αποκάλυψη γα την πρόωρη γέννησή της. 

Συγκεκριμένα έγραψε: ''Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πρόωρου Τοκετού και για όλους τους ανθρώπους που δεν το γνωρίζουν, είμαι ένας από τους μικρούς πολεμιστές που γεννήθηκε πρόωρα και θέλω να σας πω την ιστορία μου: Γεννήθηκα στις 29 Δεκεμβρίου 1992 στο Μπολζάνο αλλά Θα έπρεπε να είχα γεννηθεί στην Κρεμόνα (πατρίδα μου) στα τέλη Μαρτίου 1993.

Γεννήθηκα 3 μήνες νωρίτερα και το βάρος μου ήταν μόλις 890 γραμμάρια . Έζησα σε μια θερμοκοιτίδα για τους πρώτους 3 μήνες της ζωής μου στο τμήμα νεογνολογίας του νοσοκομείου στο Μπολζάνο, επειδή ήμουν πολύ μικρό μωράκι, πολύ αδύναμο και με τα όργανα μου να μην έχουν ακόμη πλήρως σχηματιστεί.

Ήταν μια σκληρή περίοδος για την οικογένειά μου. Μετά από μήνες αμφιβολιών και φόβων μπορούσα επιτέλους να επιστρέψω στην Κρεμόνα και είμαι εδώ, ασφαλής και υγιής για να σας πω αυτή την ιστορία, την ιστορία μου.

Σας το  λέω εδώ ελπίζοντας ότι τα λόγια μου μπορούν να φτάσουν σε όλους τους μικρούς πολεμιστές, στις γενναίες μαμάδες και στους μπαμπάδες τους που ζουν τώρα μια κρίσιμη περίοδο: μας ζητήθηκε να αγωνιστούμε για τη ζωή μας από την πρώτη μέρα για να αποδείξουμε στον εαυτό μας και στους γύρω μας ότι είμαστε ανίκητοι! Και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παλεύουμε... 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ