Κορωνοϊός: Γκ. Μαγιορκίνης: Η Θεσσαλονίκη πάει καλύτερα - Β. Παπαευαγγέλου: Η διασπορά στη χώρα μας είναι μεγάλη (βίντεο)

Μας περιμένει δύσκολη εβδομάδα αλλά ελπίζουμε την ερχόμενη Δευτέρα να αρχίσουμε να χαμογελάμε, προειδοποίησαν οι ειδικοί κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 2.198 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 76.403, εκ των οποίων το 53,9% άνδρες.

Γκ. Μαγιορκίνης: Στην Ευρώπη η επιδημία εξακολουθεί να επεκτείνεται δυναμικά

«Με 55 εκατομμύρια διαγνώσεις η πανδημία του Covid-19 ενισχύεται σε όλο τον κόσμο» ανέφερε στην ενημέρωση για τον κορονοϊό στη χώρα μας ο Γκίκας Μαγιορκίνης και συμπλήρωσε ότι «περισσότερες από 650 χιλιάδες διαγνώσεις καταγράφονται πλέον ανά ημέρα σε παγκόσμια κλίμακα.

«Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας» υπογράμμισε ο καθηγητής ιατρικής «κατέληξαν περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι σε μία ημέρα».

 

 

 

 

 

 

«Στην Ευρώπη η επιδημία εξακολουθεί να επεκτείνεται δυναμικά έχοντας ξεπεράσει τις 14 εκατομμύρια διαγνώσεις με το αριθμό των νέων διαγνώσεων να διατηρείται σε υψηλότερα των 200 χιλιάδων ανά ημέρα, ενώ οι άνθρωποι που καταλήγουν ξεπέρασαν τις 4 χιλιάδες ανά ημέρα» τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Β. Παπαευαγγέλου: Η διασπορά στη χώρα μας είναι μεγάλη

Παραμένει υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ενώ τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων παρουσιάζουν επίσης η Δράμα και η Πέλλα, ανέφερε ξεκινώντας τη ενημέρωση για τον κορονοϊό η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

 

 

 

Δυστυχώς, το 2ο κύμα καλπάζει σε όλο τον κόσμο και στη χώρα, σημείωσε η λοιμωξιολόγος η οποία επισήμανε ότι η διασπορά στη χώρα μας είναι μεγάλη αλλά είναι στο χέρι μας να ανακόψουμε την μετάδοση.

Όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε κάποιου είδους lockdown, είπε η κ. Παπαευαγγέλου, αναφέροντας παραδείγματα ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γερμανία και η Αυστρία που υιοθετούν αυστηρότερα μέτρα.

«Είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε χάσαμε δύο νέους ανθρώπους, μάχιμους γιατρούς» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου, λέγοντας ότι αυτό δείχνει ότι κανένας δεν είναι υπεράνω, «είμαστε όλοι ευάλωτοι».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ