Design expert συμβουλεύει: Να πως θα διακοσμήσετε το σπίτι σας ώστε να είναι όμορφο & συνάμα λειτουργικό για την καθημερινότητά σας (φωτό- βίντεο)

6 συμβουλές διακόσμησης από την κορυφαία designer Bunny Williams... 

Η κορυφαία διακοσμήτρια Bunny Williams, με σχεδόν μισό αιώνα εμπειρίας, μιλά στο House Beautiful και δίνει χρήσιμες συμβουλές ώστε να κάνουμε το σπίτι μας όμορφο αλλά και λειτουργικό, ώστε να ανταποκρίνεται άψογα στον τρόπο ζωής μας.

 

 

Ιδού τα μυστικά της:

1. Να γνωρίζετε τον στόχο σας

«Το σωστό design πρέπει να ταιριάζει στην τοποθεσία του σπιτιού, αλλά και στους κατοίκους του. Να σέβεται το σπίτι και την ιστορία του», λέει η Williams.

 

 

Η διακόσμηση προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχή και αλλάζει συνεχώς. «Τον 18ο αιώνα, οι άνθρωποι ζούσαν πολύ διαφορετικά», επισημαίνει η ίδια και συνεχίζει «Τα έπιπλα ήταν τοποθετημένα στην άκρη και οι υπηρέτες έρχονταν και τακτοποιούσαν τα καθίσματα... Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει...».

«Θα πρέπει, λοιπόν, το σπίτι ενός ανθρώπου να ταιριάζει στη ζωή που ζει... Μου αρέσουν τα σπίτια που έχουν τραπεζάκια που οι καλεσμένοι μπορούν να τραβήξουν μόνοι τους ή χτισμένα μπαρ, ώστε οι οικοδεσπότες να μην χρειάζεται να πηγαινοέρχονται συνέχεια... Όλα έχουν να κάνουν με την ευκολία και την άνεση...» λέει η ίδια.

 

 

2. Κάντε τον χώρο πολυλειτουργικό

Φυσικά, ωστόσο, δεν ζούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο στα σπίτια μας. Έτσι, η πολυλειτουργικότητα είναι το κλειδί: Θα πρέπει πάντα να έχετε αρκετά καθίσματα για όσο περισσότερους ανθρώπους μπορείτε να φιλοξενήσετε σε ένα χώρο, αλλά να είναι τακτοποιημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί τόσο καλά για 16 άτομα, όσο και για ένα.

«Στο σαλόνι μου (στο σπίτι της στο Κοννέκτικατ), έχω έναν καναπέ, έχω μια μεγάλη άνετη πολυθρόνα, μια άλλη μικρή καρέκλα, δύο καρέκλες τραβηγμένες στο πλάι και δύο παγκάκια. Έτσι οκτώ άτομα μπορούν να καθίσουν εκεί πολύ άνετα, αλλά μπορώ να καθήσω και μόνη μου να διαβάσω για μερικές ώρες» λέει η γνωστή διακοσμήτρια. 

 

 

3. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του δωματίου, κάντε τον χώρο "ζεστό"

Ακόμη και αν ο χώρος σας είναι μεγάλος μπορείτε να τον κάνετε πολύ "ζεστό", δημιουργώντας επιμέρους "γωνιές". Συνδυάζοντας διαφορετικά υφές, υφάσματα και στυλ θα καταφέρετε την πολυπόθητη εικόνα ενός ζεστου σπιτικού.

 

 

4. Μην "κολλάτε" στο να ταιριάζουν όλα μεταξύ τους

Δεν είναι απαραίτητο να είναι όλα στον χώρο ταιριαστά, τα διαφορετικού στυλ έπιπλα και διακοσμητικά συμβάλλουν στην πολυλειτουργικότητα που προαναφέραμε. Ένας χώρος λειτουργεί καλύτερα έτσι, όπως πιστεύει η Bunny Williams. 

Βάλτε, λοιπόν, το προσωπικό σας γούστο και κάντε τολμηρούς συνδυασμούς, φέρνοντας ζωντάνια στον χώρο σας!

 

 

5. Προσθέστε προσωπικές πινελιές

Βάλτε πολλές οικογενειακές φωτογραφίες ή μια στοίβα από τα αγαπημένα σας βιβλία πάνω σε μια καρέκλα, προσθέστε, γενικώς, τις δικές σας πινελιές στον χώρο. 

 

 

6. Αφήστε τον χώρο να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου 

Όπως λέει η Bunny Williams, ο χώρος μας μοιάζει με τα αγαπημένα μας παπούτσια, που όσο τα φοράμε παίρνουν το σχήμα του ποδιού μας και γίνονται ακόμη πιο άνετα. Το ίδιο ισχύει και για το σπίτι μας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ