Πότε θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης: Οι δηλώσεις & οι ημερομηνίες για κάθε περίπτωση - Αναλυτικός πίνακας

Στις 27 Νοεμβρίου πληρώνονται οι δικαιούχοι των κλειστών επιχειρήσεων και στις 11 Δεκεμβρίου των πληττόμενων.

Από χθες το απόγευμα έχει ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα της ΕΡΓΑΝΗΣ, ώστε οι εργοδότες να δηλώσουν τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης.

Οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με εντολή δημόσιας αρχής (βάσει ΚΑΔ) θα πρέπει να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους έως τις 24 Νοεμβρίου. Οι εργαζόμενοι των κλειστών επιχειρήσεων, θα πληρωθούν στις 27 Νοεμβρίου.

Όσο για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στις πληττόμενες, θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, ενώ οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν στις 11 Δεκεμβρίου.

 

 

Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να κάνουν δήλωση εκτός και αν μπαίνουν για πρώτη φορά σε καθεστώς αναστολής από οποιονδήποτε εργοδότη.

Όσο για το ποσό που θα καταβληθεί, θα είναι ανάλογα με τις ημέρες της αναστολής μέσα στον Νοέμβριο.

Δεδομένου ότι υπάρχουν διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης στην επιβολή των έκτακτων περιοριστικών μέτρων:

1. Ανά επιδημιολογικό επίπεδο,

ή 2. ανά περιφερειακή ενότητα,

ή 3. ανά την επικράτεια για τον μήνα Νοέμβριο, οι επιχειρήσεις εργοδότες κατά την υποβολή των δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους πρέπει να λάβουν υπόψη τον κάτωθι πίνακα:

Όποιος βρίσκεται σε αναστολή από τις αρχές Νοεμβρίου, θα λάβει ολόκληρο το ποσό των 800 ευρώ

Σε διαφορετική περίπτωση θα εισπράττει αναλογία (26,67 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα, με μέγιστο τις 30 ημέρες).

Να σημειωθεί πως για την πληρωμή ισχύουν τα εξής:

1) Το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι 800 ευρώ που αναλογεί σε 30 ημέρες

2) Σε περίπτωση όπου ένας εργαζόμενος έχει 2 εργοδότες, είναι κλειστοί από δημόσια αρχή και τον έχουν θέσει σε αναστολή και οι δύο, πληρώνεται με τους κλειστούς.

Δεν αθροίζονται οι ημέρες, αλλά σε περίπτωση επικάλυψης η ημέρα υπολογίζεται μόνο μια φορά, δηλαδή η ημερομηνία που εργάζεται και στους δύο υπολογίζεται μόνο μια φορά. Επίσης στην περίπτωση διαφορετικών διαστημάτων λαμβάνουμε υπόψη το μεγαλύτερο.

3) Στην περίπτωση που ένας εργαζόμενος είναι σε έναν κλειστό και σε έναν πληττόμενο, θα πληρωθεί με τον πληττόμενο, το ποσό της αποζημίωσης θα υπολογιστεί με τον ίδιο τρόπο των κλειστών.

4) Όλες οι αναστολές εργαζομένων με εργοδότη τον μήνα Νοέμβριο (συμπεριλαμβανομένων Ιανού και ευπαθείς) θα πληρωθούν με 800 ευρώ,

5) Σε περίπτωση που ένας εργαζόμενος έχει πάνω από έναν εργοδότη και δεν τον έχει θέσει σε αναστολή αυτός με την πλήρη απασχόληση, δεν είναι δικαιούχος αποζημίωσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ