Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σπύρος Σούλης: 7 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε τον τοίχο πίσω από τον καναπέ

Υπέροχες ιδέες για έναν τοίχο που θα κλέβει τις εντυπώσεις.. 

Υπάρχουν πολλές όμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε τον τοίχο πίσω από τον καναπέ του σαλονιού. Βρήκαμε μερικές από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.

Ανάγλυφα σχέδια Δημιουργήστε ανάγλυφο αποτέλεσμα στον μεγάλο τοίχο του σαλονιού με ένα πρωτότυπο τρόπο και δείτε το χώρο σας να αλλάζει εντελώς. Κολλήστε διαφορετικά μεγέθη από γύψινες ροζέτες (αυτές που παλιά τοποθετούσαν στα ταβάνια) τις οποίες θα βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε γύψινες κατασκευές. Μπορείτε, μάλιστα, να τις βάψετε στο χρώμα του τοίχου.

Κολλήστε διαφορετικά μεγέθη από γύψινες ροζέτες για να ανανεώσετε τον τοίχο σας.

Κολλήστε διαφορετικά μεγέθη από γύψινες ροζέτες για να ανανεώσετε τον τοίχο σας.

Πίνακες Μια ακόμα ιδέα που μας αρέσει πολύ είναι η τοποθέτηση ενός ιδιαίτερου πίνακα ζωγραφικής και ο κατάλληλος φωτισμός για να αναδειχθεί το έργο όσο το δυνατό καλύτερα. Μπορείτε να βάλετε ακόμα και κρυφό φωτισμό για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ο έξτρα φωτισμός πάνω από έναν πίνακα θα δώσει ζεστασιά στον χώρο και θα αναδείξει τη διακόσμησή σας καλύτερα.

Ο έξτρα φωτισμός πάνω από έναν πίνακα θα δώσει ζεστασιά στο χώρο και θα αναδείξει τη διακόσμησή σας καλύτερα.

Πολλά μικρά καδράκια Αν δεν θέλετε να βάλετε ένα μεγάλο έργο τέχνης πίσω από τον καναπέ, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με πολλά μικρά καδράκια σε διάφορα μεγέθη. Για να κάνετε ακόμα πιο «δικό σας» το αποτέλεσμα βάλτε σε καρδάκια φωτογραφίες από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας (το γάμο σας, την πρώτη φωτογραφία του παιδιού σας και ό,τι άλλο σας γεμίζει χαρά και σας φτιάχνει τη διάθεση).

Βάλτε πολλά καδράκια σε διάφορα μεγέθη για να γεμίσετε τον τοίχο με αναμνήσεις και όμορφες στιγμές της ζωής σας.

Βάλτε πολλά καδράκια σε διάφορα μεγέθη για να γεμίσετε τον τοίχο με αναμνήσεις και όμορφες στιγμές της ζωής σας.

Ύφασμα Αν βρείτε ένα ωραίο κομμάτι ύφασμα ή ένα ριχτάρι που σας αρέσει χρωματικά, μπορείτε να το τοποθετήσετε πίσω από τον καναπέ σας στερεώνοντάς το στον τοίχο με δύο καρφάκια. Αμέσως ο χώρος σας θα δείξει πιο ζεστός και φιλόξενος.

Ένα κομμάτι ύφασμα μπορεί εύκολα να ανανεώσει τον τοίχο σας.

Ένα κομμάτι ύφασμα μπορεί εύκολα να ανανεώσει τον τοίχο σας.

Καθρέφτες Φέτος οι καθρέφτες είναι μεγάλο trend στη διακόσμηση του σπιτιού. Πολύς κόσμος «ντύνει» ολόκληρους τοίχους με καθρέφτες αλλά εσείς μπορείτε απλά να επιλέξτε έναν καθρέφτη με χρυσό πλαίσιο για να δώσετε πολυτέλεια στο χώρο.

Οι καθρέφτες στη διακόσμηση είναι φέτος μεγάλο must.

Οι καθρέφτες στη διακόσμηση είναι φέτος μεγάλο must.

Oversized καθρέφτης Μπορεί να πρόκειται για μια αρκετά τολμηρή ιδέα αλλά αν θέλετε κάτι διαφορετικό που θα αλλάξει εντελώς το τοπίο του σαλονιού σας τότε ένας μεγάλος καθρέφτης ακουμπισμένος στο πάτωμα πίσω από τον καναπέ σας, σίγουρα θα κάνει τη διαφορά. Προτιμήστε έναν απλό vintage καθρέφτη σαν αυτόν της φωτογραφίας μιας και δεν θέλετε να το παρακάνετε.

Ένας τόσο μεγάλος καθρέφτης σίγουρα θα κλέψει την παράσταση!

Ένας τόσο μεγάλος καθρέφτης σίγουρα θα κλέψει την παράσταση!

Πίνακες Μπορείτε μόνοι σας να ζωγραφίσετε πάνω σε μεγάλους καμβάδες έργα τέχνης, αφηρημένα και μη, και να τα στηρίξετε στη συνέχεια στον τοίχο σας πίσω από τον καναπέ για να δείξει το σαλόνι σας πιο όμορφο. Εναλλακτικά ντύστε τους καμβάδες με εντυπωσιακές ταπετσαρίες για πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

thehomeissue_sofa02

Δεν χρειάζεται να κρεμάσετε τους πίνακες αν είναι τόσο μεγάλοι όσο αυτοί της εικόνας αναφέρει το spirossoulis.

Όπως είδατε υπάρχουν πολλές ιδέες για να διακοσμήσετε τον τοίχο πίσω από τον καναπέ και να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα. Ξεκινήστε πρώτα παρατηρώντας το στιλ διακόσμησης του σαλονιού σας αλλά και τα χρώματα του καναπέ σας. Στη συνέχεια βρείτε τι πιστεύετε πως θα ταίριαζε καλύτερα στον τοίχο σας και τι θα αναδείκνυε καλύτερα τη διακόσμησή σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ