Κορωνοϊός - Συνιδρυτής BionTech: Η κανονικότητα θα επιστρέψει τον χειμώνα του 2021 (βίντεο)

«Το καλοκαίρι θα μας βοηθήσει γιατί το ποσοστό μόλυνσης θα μειωθεί τότε και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εμβολιάσει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού μέχρι το φθινόπωρο ή έστω τον χειμώνα του 2021» ανέφερε ο dr Sahin. 

O ένας εκ των ιδρυτών της BionTech, o καθηγητής Ugur Sahin, μιλώντας στο BBC, εξέφρασε την πεποίθηση πως ο αντίκτυπος του εμβολίου θα αρχίσει από το ερχόμενο καλοκαίρι να επηρεάζει σημαντικά τις ζωές μας, ενώ η κανονικότητα θα επανέλθει τον χειμώνα του 2021.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Van E Haber (@vanehaberr)

 

Το εμβόλιο των Pfizer και BionTech είναι ανάμεσα στα 11 εμβόλια που βρίσκονται στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών και ίσως το πιο ελπιδοφόρο, καθώς πριν λίγες μέρες έφερε χαρά και αισιοδοξία σε όλο τον πλανήτη, μετά τις ανακοινώσεις πως είναι αποτελεσματικό κάτα 90%,  σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης κλίμακας κλινικών δοκιμών της Φάσης 3 που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επίσης, ο dr Sahin - αν και τόνισε πως ο χειμώνας θα είναι δύσκολος- εξέφρασε την ελπίδα ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να μειώσει κατά το ήμισυ τη μετάδοση του ιού, με αποτέλεσμα "δραματική μείωση των περιπτώσεων".

 

 

Στη συνέντευξή του στο BBC, ο 55χρονος επιστήμονας, που γεννήθηκε στην Τουρκία και μεγάλωσε στη Γερμανία, ανέφερε ότι αναμένει πως η περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων θα δείξει ότι το εμβόλιο μειώνει τη μετάδοση του ιού μεταξύ των ανθρώπων, καθώς και πως σταματά την ανάπτυξη συμπτωμάτων σε κάποιον που έχει κάνει το εμβόλιο.

 

 

«Είμαι βέβαιος ότι η μετάδοση του ιού μεταξύ των ανθρώπων θα μειωθεί με ένα τόσο αποτελεσματικό εμβόλιο - ίσως όχι στο 90%, αλλά πιθανώς στο 50% - και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δραματική μείωση της εξάπλωσης της πανδημίας» τόνισε ο ίδιος. 

 

 

Ωστόσο, ο καθηγητής Sahin διευκρίνισε πως εφόσον όλα στη διαδικασία παραγωγής του εμβολίου συνεχίζουν να εξελίσσονται ομαλά, το εμβόλιο θα αρχίσει να χορηγείται από το «τέλος αυτού του έτους, αρχές του επόμενου». 

Στόχος είναι όπως λέει ο dr Sahin να παραδοθούν περισσότερες από 300 εκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως μέχρι τον επόμενο Απρίλιο.

 

 

Ο συνιδρυτής της BionTech συμπλήρωσε πως ο αντίκτυπος του εμβολίου θα γίνει αισθητός σε πρώτη φάση το καλοκαίρι του 2021. 

«Το καλοκαίρι θα μας βοηθήσει γιατί το ποσοστό μόλυνσης θα μειωθεί τότε και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εμβολιάσει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού μέχρι το φθινόπωρο ή έστω τον χειμώνα του 2021» ανέφερε. 

 

 

Ο καθηγητής Sahin τόνισε ότι είναι απαραίτητο όλα τα προγράμματα ανοσοποίησης να έχουν ολοκληρωθεί πριν από το ερχόμενο φθινόπωρο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ