Ιάκωβος Γκόγκουα: Τα προϊόντα που έχετε επιλέξει για τη ρουτίνα περιποίησης σας κάνουν δουλειά; - Μην αναζητάτε θαυματουργά συστατικά

Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει:

Η ρουτίνα περιποίησης και η ποικιλία προϊόντων που διατίθεται στο εμπόριο μπορεί πολύ εύκολα να σας προβληματίσει τόσο ως προς την επιλογή αλλά και ως προς το αν τελικά η ρουτίνα περιποίησης που έχετε δημιουργήσει έχει πράγματι αξία για την επιδερμίδα σας. Γι’ αυτό λοιπόν, παρακάτω παραθέτουμε μερικές σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές για να ανακαλύψετε τι είναι ρεαλιστικό και τι όχι και να δημιουργήσετε την πιο αποτελεσματική ρουτίνα για την επιδερμίδα σας.

Αγνοήστε τα παράλογα claims των προϊόντων

Για παράδειγμα, μία καθημερινή ενυδατική κρέμα που υπόσχεται να αντιμετωπίσει όλα τα σημάδια γήρανσης αλλά δεν προστατεύει από τις UVA και UVB ακτίνες, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα σημάδια γήρανσης. Αν δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακό, τότε τα σημάδια γήρανσης και η ανομοιόμορφη όψη θα κάνουν σύντομα την εμφάνιση τους στην επιδερμίδα σας.

Μην αναζητάτε ένα θαυματουργό συστατικό ή προϊόν

Δεν υπάρχει! Όπως το σώμα σας χρειάζεται μία ποικιλία θρεπτικών τροφών για να παραμείνει υγιές, έτσι και το δέρμα σας χρειάζεται ωφέλιμα συστατικά που δεν μπορούν να βρεθούν αποκλειστικά σε ένα προϊόν.

Δημιουργήστε μία απόλυτα εξατομικευμένη ρουτίνα

Για κάποιους μία βασική ρουτίνα περιποίησης μπορεί να αρκεί, αλλά τις περισσότερες φορές η επιδερμίδα έχει πολλές περισσότερες ανάγκες να καλύψει. Για να δημιουργήσετε μία αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης λάβετε υπόψη τον τύπο της επιδερμίδας σας, τις ατέλειες που θέλετε να αντιμετωπίσετε, τις προτιμήσεις σας και φυσικά τον τρόπο ζωής σας.

Να είστε συνεπείς

Εφόσον επιθυμείτε να δείτε αποτέλεσμα, η ρουτίνα περιποίησης που θα δημιουργήσετε πρέπει να γίνει ακριβώς αυτό: ρουτίνα. Κάποια προϊόντα θα χρειάζεται να τα εφαρμόζετε δύο φορές την ημέρα (καθαριστικό, toner, ορός), κάποια άλλα μόνο μία (αντηλιακό το πρωί, ενυδατική κρέμα το βράδυ), κάποια μέρα παρά μέρα (μάσκα απολέπισης), ενώ κάποια άλλα μία φορά την εβδομάδα (ισχυρά συστατικά). Επίσης, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα με την κατάλληλη σειρά, ξεκινώντας από το πιο λεπτόρρευστο και ολοκληρώνοντας με το πιο παχύρευστο. Μία ενδεικτική σειρά είναι: καθαριστικό, toner, ορός, κρέμα ενυδάτωσης, αντηλιακό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ