Στ. Πέτσας & Ν. Χαρδαλιάς για τα Χριστούγεννα 2020: Κάλαντα με παιδάκια να ψάλλουν από σπίτι σε σπίτι, ξεχάστε τα!

"Κάλαντα με τη λογική που είχαμε πέρσι, δεν θα έχουμε" ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας

Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα θα ζήσουμε κατά πάσα πιθανότητα στα πλαίσια της νέας κανονικότητας που βιώνουμε, λόγω κορωνοϊού όπως προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, υπογράμμισε πως «κάλαντα με τη λογική που είχαμε πέρσι και όλες αυτές οι διαδικασίες όπως καταλαβαίνετε πρέπει να μπουν στο πλαίσιο μιας νέας κανονικότητας». Προσέθεσε επίσης πως «εικόνες με παιδάκια σε γειτονιές και από σπίτι σε σπίτι δεν μπορούμε να δούμε».

Στην ίδια συνέντευξη ο Στέλιος Πέτσας, δήλωσε επίσης ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Ιανουάριο κι άμεσα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων και των υγειονομικών. Μέχρι και το τέλος του δευτέρου τριμήνου του 2021, η Ελλάδα αναμένεται να έχει εφοδιαστεί με 25 εκ. παρτίδες εμβολίου, ποσότητα που επαρκεί για την κάλυψη όλου του πληθυσμού και με το δεδομένο ότι χρειάζονται δυο δόσεις για κάθε άνθρωπο.

 

 

 

Ν. Χαρδαλιάς: Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα

Το γιατί η Ελλάδα οδηγήθηκε σε δεύτερη καραντίνα κάτω από την εκρηκτική άνοδο των κρουσμάτων της πανδημίας αλλά και τον τρόπο που θα εορταστούν τα Χριστούγεννα φέτος, αναλύει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στον εορτασμό των φετινών Χριστουγέννων αλλά και στους λόγους που καταλήξαμε σε δεύτερο lockdown μέσα σε λίγους μήνες, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο κ. Χαρδαλιάς, υπογραμμίζει πως «τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι σίγουρα διαφορετικά».

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν μπορεί να κάνει μια πρόβλεψη για το πώς θα πάμε προς τα Χριστούγεννα και για το εάν θα εφαρμοστεί ένα lockdown - φυσαρμόνικα, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι «ξέρουμε από την πρώτη φάση της πανδημίας ότι το lockdown αποδίδει γρήγορα. Είναι το πιο δραστικό μέτρο και γι' αυτό το πιο αποτελεσματικό.

Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι σίγουρα διαφορετικά, αλλά με πιστή εφαρμογή των μέτρων μπορούμε να τα γιορτάσουμε πιο περιορισμένα, με λιγότερες συναναστροφές, αλλά το κυριότερο να παραμείνουμε όλοι υγιείς».

Σε ερώτηση για το τι έφταιξε και φτάσαμε στο δεύτερο lockdown, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι «σε γενικές γραμμές δύο ήταν οι συνθήκες που επέτρεψαν αυτή τη δυσμενή και ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη.

Η χαλάρωση που παρατηρήθηκε στην τήρηση των μέτρων, σε συνδυασμό με τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και της συνεπακόλουθης διαφοροποίησης της κοινωνικής συμπεριφοράς, του μεγαλύτερου συγχρωτισμού δηλ. σε κλειστούς χώρους. Οι βορειότερες περιοχές της χώρας προφανώς επηρεάστηκαν πρώτες και το τελευταίο διάστημα βλέπαμε μια έντονη αυξητική τάση να διαμορφώνεται, με τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες να μπαίνουν πρώτες σε πολύ αυστηρό καθεστώς.

Την τελευταία εβδομάδα, όμως, πριν από την απόφαση της κυβέρνησης για την εφαρμογή του γενικού απαγορευτικού, η αναπαραγωγή του ιού εμφάνισε μια εκρηκτική αύξηση σε όλη σχεδόν τη χώρα - εξ ου και οδηγηθήκαμε στην απόφαση για νέο lockdown».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ