Απόψε ολικό lockdown από τις 9: Κλειστά μίνι μάρκετ, ψιλικατζίδικα - Έξοδος τη νύχτα κατ΄εξαίρεση - Όλο το ΦΕΚ

Οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων, σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Από απόψε τίθεται σε ισχύ σε όλη την επικράτεια, ολικό lockdown, από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Οι μετακινήσεις, κατά τις ώρες αυτές, θα πρέπει να περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες, δηλαδή, οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

 

Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο ΦΕΚ, στο οποίο δημοσιεύθηκαν τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, έως και τις 30 του μήνα «από τις 21:00 έως τις 5:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας,

β) μετακίνηση για λόγους υγείας  (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία),

γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο».

 

Τι θα συμβεί με μίνι μάρκετ και ψιλικατζίδικα

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο του ολικού lockdown, πλέον και τα μίνι μάρκετ αλλά και τα ψιλικατζίδικα που λειτουργούσαν με διευρυμένο ωράριο θα πρέπει να κλείνουν στις 9 το βράδυ, ώρα που θα ξεκινά ο περιορισμός της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, από την ερχόμενη Δευτέρα και τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 8.30, αντί για τις 9 που έκλειναν μέχρι τώρα, ενώ σήμερα για τελευταία μέρα θα διατηρήσουν το κανονικό τους ωράριο, κλείνοντας στις 9.

Από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα επιτρέπονται τόσο οι υπηρεσίες παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) όπως και η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away).

Ωστόσο, όπως τόνισε και ο αναπληρωτής και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», το take away ναι μεν συνεχίζεται μετά τις 9 το βράδυ και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Δείτε εδώ όλο το ΦΕΚ με την απόφαση

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ