Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει κέφια: Υπέροχα brownies με τυρί κρέμα

Φτιάξτε αυτά τα brownies με τυρί κρέμα και πλούσια σοκολατένια γεύση. Κόψτε το μόλις κρυώσει σε μικρά κομματάκια μπουκίτσες και δεν θα μείνει ψίχουλο!

 

Υλικά Συνταγής

Για τα brownies

250 γραμ. βουτυρο

4 αυγά

2 βανίλιες (κάψουλες με σκόνη)

3 κ.σ κονιάκ

1 κ.γλ baking powder

1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 1/2 φλ. ζάχαρη

3/4 φλ. κακαο άγλυκο

1 φλ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα

Για το μείγμα τυριού

300 γραμ. τυρί κρέμα

1 αυγό

1 βανίλια

1 κσ αλεύρι γ.ο.χ.

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr  για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για τα brownies με τυρί κρέμα και κακάο, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το βούτυρο να είναι λιωμένο και χλιαρό. Το αλεύρι και το κακάο πρέπει να είναι κοσκινισμένα.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τις βανίλιες. Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσουν τα αυγά. Προσθέτουμε το κονιάκ, το λιωμένο κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και αναδιπλώνουμε με σπάτουλα.

Τέλος προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.

Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι 24×24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Σε ένα καθαρό μπολ, ρίχνουμε το αυγό, τη βανίλια και το τυρί κρέμα.

Πασπαλίζουμε με μία κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε σε μία στρώση το μείγμα τυριού πάνω από τα brownies. Mε ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι το διανέμουμε απαλά παντού κάνοντας βαθιές ραβδώσεις ώστε να μπλέξουμε το πάνω μείγμα τυριού με το κάτω μείγμα των μπράουνις.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC στο αέρα στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέντρο του. Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένο να σταθεί, σκεπασμένο με μία καθαρή πετσέτα.

Αφού κρυώσει τελείως, το ξεφορμάρουμε με προσοχή (γιατί η καρδιά του είναι υγρή) και το κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς ή σαν μικρό παστάκι. Πασπαλίζουμε με κακάο.

Είναι ένα γλυκό εύκολο που τρώγεται όλες τις ώρες και συνοδεύει τέλεια τον απογευματινό καφέ μας. Τα παιδιά το λατρεύουν.

Μυστικά για τέλεια ζουμερά και αφράτα μπράουνις

Αν θέλετε στρώστε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ώστε να ξεφορμάρετε εύκολα τα brownies αφού κρυώσουν ελαφρά.

Τα brownies για να βγουν ζουμερά και λαχταριστά δεν πρέπει να τα παραψήσετε. Αλλιώς θα στεγνώσουν θα ξεραθούν και θα τρίβονται.

Όταν φτιάχνετε μπράουνις μην ανακατεύετε πολύ ώρα το μείγμα από την ώρα που θα μπει το αλεύρι. Αν ανακατεύετε πολύ ώρα το αλεύρι στο μείγμα, τα μπράουνις θα βγουν σφιχτά και μαστιχωτά και όχι αφράτα και ζουμερά.

Η γεύση σε αυτή την συνταγή είναι φανταστική. Μοιάζει με τσιζκέικ σοκολάτα και μπράουνις μαζί.

Μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν τελείως και θα ξεραθούν.

Μετά τα 30΄ ψησίματος είναι έτοιμα. Η επιφάνεια έχει σταθεροποιηθεί και μέσα παραμένουν ζουμερά και αφράτα. Το εσωτερικό τους θα έχει υγρασία. Γι’αυτό θα τα αφήσετε να σταθούν και να σταθεροποιηθούν για 10-15′ αφού ψηθούν. Μετά κόβετε και σερβίρετε.

Who is who

 

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι τηςκαι, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι. Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ