Κορωνοϊός: Συμφωνία της ΕΕ με Pfizer & BioNTech για 200+ 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου- Πότε θα είναι διαθέσιμες οι πρώτες, πότε θα ξεκινήσουν οι διευρυμένοι εμβολιασμοί

Ένα σημαντικό βήμα στη μάχη κατά του κορωνοϊού...

Υπεγράφη χθες η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις εταιρείες Pfizer και BioNTech για την προμήθεια 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου τους κατά της Covid-19 - με δυνατότητα αγοράς 100 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων αν χρειαστούν.

 

 

 

 

 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, «Οι πρώτες δόσεις θα είναι διαθέσιμες στο τέλος του 2020 με την προϋπόθεση ότι το εμβόλιο θα πάρει άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων». 

 

Έχουμε καλά νέα σήμερα: Ανακοινώθηκε σήμερα η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις εταιρείες Pfizer και BioNTech για...

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

 

Παράλληλα, η Andrea Ammon, διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), εκτίμησε πως οι πρώτοι διευρυμένοι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν, κατά το πιο αισιόδοξο σενάριο, το πρώτο τετράμηνο του 2021. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ