Beaute στην καραντίνα: Πως να αξιοποιήσεις την ευκαιρία για περιποίηση προσώπου και σώματος

Ακόμα και στην καραντίνα πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας... 

Η περιποίηση του προσώπου και του σώματος μας την περίοδο που μένουμε στο σπίτι, μας βοηθάει όχι μόνο να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας όμορφη και λαμπερή, αλλά και να περάσουμε όμορφα τον χρόνο μας κάνοντας beaute. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που μας ανεβάζει την διάθεση!

Αξιοποιήστε λοιπόν τον ελεύθερο σας χρόνο φροντίζοντας το δέρμα σας με απλά φυσικά υλικά που θα βρείτε στα ντουλάπια της κουζίνας σας, αλλά και με καλλυντικά προϊόντα περιποίησης του εμπορίου που μπορείτε να παραγγείλετε εύκολα μέσω Internet.

Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε κατά την περίοδο του lockdown για να παραμείνουμε φρέσκες και όμορφες χωρίς την βοήθεια των ειδικών.

Περιποίηση προσώπου με βαθύ καθαρισμό και σπιτικές μάσκες

Ένα καθαρό και υγιές πρόσωπο χωρίς σπυράκια αποτελεί σημαντικό στόχο ομορφιάς για πολλές γυναίκες, αλλά και έναν εξαιρετικό καμβά για τη δημιουργία ενός άψογου μακιγιάζ. Για να το πετύχετε αυτό χρειάζεται να το φροντίζετε καθημερινά και να του χαρίζετε όλα τα θρεπτικά στοιχεία που έχει ανάγκη προκειμένου να παραμείνει λαμπερό, απαλό και λείο.

Πρώτο και ίσως το σημαντικότερο βήμα για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι ο καθαρισμός προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, το καθημερινό πλύσιμο με ένα ήπιο καθαριστικό ιδανικό για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας και η εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας προσώπου ημέρας και νύχτας, αλλά και της κρέμας ματιών, θα βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας όμορφο και σφριγηλό.

Πέρα όμως από την καθημερινή ρουτίνα, μπορείτε να κάνετε έναν πιο βαθύ καθαρισμό προσώπου χρησιμοποιώντας μια φορά την εβδομάδα μια σπιτική μάσκα, καθώς και ένα πίλινγκ προσώπου.

Επίσης, την περίοδο αυτή η συχνή χρήση της μάσκας προστασίας έχει αντίκτυπο στην επιδερμίδα του προσώπου μας. Τι είναι όμως αυτό που προκαλεί τα σπυράκια κυρίως στο σημείο όπου έρχεται σε επαφή η μάσκα με το πρόσωπο μας; Ανακαλύψτε τα πάντα γύρω από την λεγόμενη ακμή από την μάσκα προστασίας και πως μπορείτε να την αντιμετωπίσετε.

Beaute στο σπίτι (3)

Beaute σώματος για απαλή και λαμπερή επιδερμίδα

Εκτός από το πρόσωπο μας, φροντίδα χρειάζεται φυσικά και το σώμα μας. Το ενυδατωμένο, απαλό και όμορφο δέρμα στον κορμό, αλλά και τα άκρα δείχνει λαμπερό, νεανικό και όμορφο.

Ποιοι είναι λοιπόν οι τρόποι με τους οποίους πρέπει να περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας για να μην χάσει την φρεσκάδα της;

Μεγάλη σημασία έχει η πλούσια ενυδάτωση του σώματος μας τόσο εκ των έσω όσο και εξωτερικά. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να αμελούμε την κατανάλωση άφθονου νερού – υγρών, αλλά και την εφαρμογή μιας κρέμας σώματος σε καθημερινή βάση.

Εξίσου σημαντικό είναι όμως μια φορά την εβδομάδα να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα που κάνουν την επιφάνεια της επιδερμίδας να φαίνεται θαμπή και άτονη. Δείτε αναλυτικά τα οφέλη, τον σωστό τρόπο, αλλά και συνταγές για σπιτική απολέπιση σώματος.

Μεταξένια και όμορφα πόδια με την κατάλληλη φροντίδα

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για την άμεση ανακούφιση και περιποίηση των ποδιών σας είναι ένα ποδόλουτρο στο σπίτι με φυσικές συνταγές ή ένα πλήρες επαγγελματικό πεντικιούρ με απλά βήματα.

Από εκεί και πέρα, σημείο κλειδί για μεταξένια και όμορφα πόδια είναι η αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. 

Βέβαια, μπορεί η αποτρίχωση να προσφέρει στα πόδια ένα λείο δέρμα, αλλά αν δεν συνδυαστεί με την απαραίτητη φροντίδα, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο εντυπωσιακό.

Επομένως, πέρα από την αφαίρεση της τριχοφυΐας, το σωστό beaute ολοκληρώνεται με την απαλλαγή της επιδερμίδας από νεκρά κύτταρα. Πως θα το πετύχετε αυτό; Κάνοντας απλά μια απολέπιση ποδιών στο σπίτι.

Beaute στο σπίτι (4)

Έτσι, η επιδερμίδα όχι μόνο προετοιμάζεται για την αποτρίχωση, βοηθώντας και στην μεγαλύτερη διάρκεια της, αλλά διατηρείται λαμπερή και όμορφη. Μάλιστα αποτελεί και τον Νο1 τρόπο για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα στα πόδια που ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες.

Μυστικά και σπιτικές συνταγές ομορφιάς για περιποιημένα χέρια

Λόγω του καιρού, αλλά και του συνεχούς πλυσίματος των χεριών πολλές φορές παρατηρούμε το δέρμα να γίνεται ξηρό. Αν όμως φροντίσουμε για τη σωστή του ενυδάτωση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, ή ακόμη καλύτερα να προλάβουμε το συχνό αυτό φαινόμενο.

Ανακαλύψτε λοιπόν τα αίτια που προκαλούν τα ξηρά και σκασμένα χέρια, καθώς και κρέμες ή άλλους τρόπους αντιμετώπισης. Επίσης, δείτε τη συνταγή για μια καλή σπιτική κρέμα χεριών που βασίζεται στην γλυκερίνη που θα βοηθήσει πολύ.

Το ολοκληρωμένο beaute στο σπίτι περιλαμβάνει όμως και ένα ακόμη σημείο των χεριών που συχνά ξεχνάμε να περιποιηθούμε, τους αγκώνες αναφέρει το beautetinkyriaki.

Άλλωστε υπάρχουν γυναίκες που ταλαιπωρούνται από τους μαύρους και σκασμένους αγκώνες, καθώς και από την ξηροδερμία αυτών. Ανακαλύψτε τα πάντα για την ξηροδερμία στους αγκώνες (αίτια και τρόποι αντιμετώπισης).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ