Δεν τα βρήκαν wind vodafone τέρμα οι συζητήσεις για συγχώνευση

Τερματίζουν τις συζητήσεις αναφορικά με πιθανή επιχειρηματική συνεργασία Vodafone και Wind

Ο όμιλος Vodafone και η Largo Limited, αποκλειστικός μέτοχος της Wind Ελλάς, επιβεβαιώνουν, σε κοινή ανακοίνωση τους, ότι "συμφώνησαν να τερματίσουν τις συζητήσεις τους σχετικά με μία πιθανή επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ των Vodafone Ελλάδας και Wind Ελλάς".

Η Vodafone αποφάσισε να εγκαταλείψει την προσπάθεια συγχώνευσης της θυγατρικής της στην Ελλάδα με την ανταγωνίστρια Wind Hellas, μετά από την αντιμετώπιση ρυθμιστικών εμποδίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Vodafone και οι μέτοχοι της Wind Hellas συμφώνησαν να τερματίσουν τις διαπραγματεύσεις που σχετίζονται με τη συγχώνευση, όπως ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία. Οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν καθώς οι ευρωπαίοι ρυθμιστές δεν ήθελαν να προκύψει μία αγορά με μόνο δύο εταιρείες.

«Συγκέντρωση της αγοράς κινητής σε μόνο δύο παίκτες δεν έχει συμβεί ποτέ», ανέφερε στο Bloomberg ο Νεκτάριος Παπαγιαννακόπουλος, αναλυτής της Eurobank EFG Securities. "Ωστόσο η αγορά σκέφτηκε ότι θα ήταν καλό για τους «παίκτες» στην αγορά, συμπεριλαμβανόμενου του ΟΤΕ".



πηγή: www.emea.gr/article/122024/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ