O Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει μία απίθανη συνταγή: Κοτόπουλο Cordon Bleu στο τηγάνι

Υπέροχη συνταγή!

Συστατικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

2 κιλά στήθος κοτόπουλου, για σνίτσελ

1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

8 φέτες ζαμπόν, βραστό

8 φέτες ένταμ

Για το πανάρισμα

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

4 αβγά, μέτρια

200 γρ. πάνκο

50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

μαϊντανό, ψιλοκομμένο

100 γρ. πράσινη σαλάτα, ανάμεικτη

100 γρ. σπιτική μαγιονέζα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. 

Γεμίζουμε το κάθε φιλέτο με μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί. 

Ρολάρουμε κάθε φιλέτο κλείνοντας το ζαμπόν και το τυρί στο κέντρο του φιλέτου. 

Κλείνουμε τις ενώσεις από κάθε ρολάκι με οδοντογλυφίδες. 

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και σε ένα τρίτο μπολ το πάνκο μαζί με την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Βουτάμε κάθε ρολάκι στο μπολ με το αλεύρι, στη συνέχεια στο μπολ με τα αβγά, και τέλος στο μείγμα με το πάνκο, προσέχοντας να καλυφθεί το κάθε ρολάκι εντελώς με το πάνκο. 

Βάζουμε κάθε ρολάκι στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και να ψηθεί το κοτόπουλο στο κέντρο του.

Αφαιρούμε το ρολάκι από το τηγάνι και αφήνουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί ώστε να στραγγίξει τα περιττά λάδια του. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες από τα ρολάκια.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και μαγιονέζα.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ