Εύκολο cheesecake από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμο σε 5'

Εύκολο τσιζκεικ χωρίς ψήσιμο, που γίνεται σε 5'. Η συνταγή και όλα τα μυστικά για το πιο τέλειο cheesecake με υπέροχη κρέμα, μπισκότα digestive και σάλτσα βύσσινο

 

Υλικά Συνταγής

Για τη βάση

250 γραμ. μπισκότα digestive

100 γραμ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμ. δωμ.)

Για την κρέμα

250 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

100 γραμ. ζάχαρη άχνη

300 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμ. δωμ.)

1 λεμόνι (ξύσμα)

Για τη σάλτσα βύσσινο

1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο

1½ κ.σ. κορν φλάουρ

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr  για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Το πιο τέλειο cheesecake με υπέροχη κρέμα, μισκότα digestive και σάλτσα βύσσινο, μια συνταγή για εύκολο τσιζκεικ χωρίς ψήσιμο, διαφορετική από αυτή που έχετε συνηθίσει. Γευστικό και δροσερό, με υφή εξαιρετική.

Αλέθουμε τα μπισκότα digestive στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.

Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Εναλλακτικά, μπορείτε να στρώσετε τη βάση μπισκότου στην φόρμα και αντί να το ψήσετε, απλά παγώστε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.

Η κρέμα του cheesecake

Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει).

Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο.

Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Η σάλτσα βύσσινο

Στραγγίζουμε τα βύσσινα.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό από το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το συνέχεια με σύρμα το αφήνουμε να δέσει για 2΄-3΄.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα.

Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και την απλώνουμε στο παγωμένο τσιζκεικ.

Παγώνουμε το cheesecake στο ψυγείο περίπου 30΄.

Μυστικά για το πιο τέλειο cheesecake

– Η βάση του τσιζκεικ, μπορεί να μπει στη φόρμα κι απλά να την παγώσετε στο ψυγείο να σφίξει, αντί να την ψήσετε για 10΄. Όμως έτσι θα γίνει πιο σφιχτή και πιο συμπαγής. Ψήνοντάς την για μόνο 10΄, γίνεται τριφτή, αφράτη και πολύ μπισκοτένια.

– Η κρέμα του τσιζκέικ, δεν χρειάζεται ψήσιμο όπως στη συνταγή για το αμερικάνικο cheesecake, όμως χρειάζεται υπομονή για μερικές ώρες να παγώσει ώστε να κόβεται σε κομμάτια.

– Μια ερώτηση που μου κάνετε συχνά: γιατί δεν πήζει η κρέμα του cheesecake;

Εξαρτάται μόνο από το είδος της κρέμας που χρησιμοποιείτε. Αν δηλαδή χρησιμοποιήσατε κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά ή με λιγότερα λιπαρά. Η κρέμα αν έχει λιγότερα λιπαρά δεν πήζει όσο κι αν τη χτυπάς. Η συγκεκριμένη συνταγή θα πήξει θέλει δεν θέλει γιατί όλα σας τα έχω αναλυτικά με λεπτομέρειες και γιατί απλά χτυπάς τη παγωμένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά σε ελαφριά σαντιγί και ενσωματώνεις το ήδη πηχτό τυρί κρέμα. Όλα αυτά όταν παγώσουν θα σφίξουν μετά από μερικές ώρες και θα κόβεται σε κομμάτια.

– Σημαντικό είναι, να αφήσετε την σάλτσα βύσσινο να γίνει χλιαρή και μετά να την στρώσετε πάνω στο τσιζκεικ.

– Αν έχετε γλυκό κουταλιού βύσσινο, ή φράουλα, ή άλλο γλυκό, εννοείται ότι μπορεί να αντικαταστήσετε τη σάλτσα βύσσινο και να σερβίρετε το τσιζκεικ με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας. Όμως η σάλτσα βύσσινο που σας δίνω, είναι το κάτι άλλο σε υφή και γεύση και γίνεται σε 2΄.

-Εκτός από αυτό το κλασικό και απλό τσιζκεικ, μπορείτε να φτιάξετε και τη συνταγή μου για cheesecake σοκολάτα, ένα πιο light και εύκολο τσιζκεικ σε ποτήρι, cheesecake με γιαούρτι, δροσερό τσιζκεικ λεμόνι ή φράουλα. Δοκιμάστε τα όλα, είναι φανταστικά!

Who is who

 

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι τηςκαι, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι. Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ