Νατάσα Παζαΐτη: Νέα μέθοδος αποκατάστασης μαστού μετά από μαστεκτομή με πλέγμα "τσέπη-στηθόδεσμος" (φωτό)

Το άρθρο της γνωστής χειρουργού για τη νέα μέθοδο αποκατάστασης μαστού μετά από μαστεκτομή... 

Μία νέα μέθοδο αποκατάστασης μαστού μετά από μαστεκτομή με πλέγμα "τσέπη-στηθόδεσμος" έχει φέρει πλέον και στην Ελλάδα η Νατάσα Παζαΐτη

 

 

Η γνωστή χειρουργός αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram και πριν από μερικές μέρες.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σήμερα μία νέα μέθοδος φέρνει επανάσταση στην αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή με το ειδικό πλέγμα «τσέπη-στηθόδεσμος» (TiLOOP Bra Pocket). «Η επιστήμη προσφέρει σήμερα στις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο όλα τα εφόδια για να τον πολεμήσουν και να τον νικήσουν. Όλα τα μέσα για να θεραπεύσουν τις πληγές που αφήνει στο κορμί τους, όλες τις μεθόδους για να ανακτήσουν την υγεία και την αυτοπεποίθησή τους. Για να νικήσεις όμως έναν εχθρό πρέπει να τον δεις έγκαιρα και να τον αναχαιτίσεις πριν περάσει την γραμμή της άμυνάς σου. Γι' αυτό το Α και το Ω της θεραπείας είναι η πρόληψη. Η ετήσια μαστογραφία και κλινική εξέταση από ειδικό χειρουργό μαστού-μαστολόγο μπορούν να εξασφαλίσουν την διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο. Παρακαλώ μην τα αμελείτε!»

A post shared by Νατάσα Παζαΐτη (@natasapazaitibhc) on

 

«Σήμερα μία νέα μέθοδος φέρνει επανάσταση στην αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή με το ειδικό πλέγμα «τσέπη-στηθόδεσμος» (TiLOOP Bra Pocket).

Η επιστήμη προσφέρει σήμερα στις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο όλα τα εφόδια για να τον πολεμήσουν και να τον νικήσουν. Όλα τα μέσα για να θεραπεύσουν τις πληγές που αφήνει στο κορμί τους, όλες τις μεθόδους για να ανακτήσουν την υγεία και την αυτοπεποίθησή τους.

Για να νικήσεις όμως έναν εχθρό πρέπει να τον δεις έγκαιρα και να τον αναχαιτίσεις πριν περάσει την γραμμή της άμυνάς σου. Γι' αυτό το Α και το Ω της θεραπείας είναι η πρόληψη. Η ετήσια μαστογραφία και κλινική εξέταση από ειδικό χειρουργό μαστού-μαστολόγο μπορούν να εξασφαλίσουν την διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο. Παρακαλώ μην τα αμελείτε!» είχε γράψει χαρακτηριστικά. 

 

 

 

Μάλιστα, η κ. Παζαΐτη έγραψε και ένα σχετικό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο στο healthweb.gr.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο της η γνωστή χειρουργός μαστού «Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί διάφορες τεχνικές για την αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή. Κάθε τεχνική επιλέγεται ανάλογα με το στάδιο του καρκίνου, την θέση του όγκου στο μαστό, το μέγεθος του μαστού καθώς και την προτίμηση της γυναίκας. Οι περισσότερες τεχνικές απαιτούν δύο χειρουργεία και περιλαμβάνουν είτε την διάταση είτε την διατομή του μείζονος θωρακικού μυός προκειμένου να δημιουργηθεί μία τσέπη μέσα στην οποία τοποθετείτε ένθεμα σιλικόνης που αντικαθιστά τον όγκο του μαστού που έχει αφαιρεθεί.

Σήμερα έχουμε στα χέρια μας μία σύγχρονη μέθοδο που εφαρμόζουμε στην άμεση αποκατάσταση του μαστού μετά από υποδόρια μαστεκτομή. Μία επαναστατική μέθοδο: πιο εύκολη, πιο γρήγορη, ανώδυνη και αναίμακτη. Πρόκειται για τη χρήση του πλέγματος «τσέπη-στηθόδεσμος» (TiLOOP Bra Pocket). Στην υποδόρια μαστεκτομή αφαιρούμε τον μαζικό αδένα διατηρώντας ακέραιο το δέρμα (με ή χωρίς την θηλή). Το πλέγμα «τσέπη-στηθόδεσμος» αποτελεί μία έτοιμη τσέπη, η οποία καθηλώνεται με ράμματα πάνω στον μείζονα θωρακικό μυ κάτω από το δέρμα και, φιλοξενεί το ένθεμα σιλικόνης όπως ακριβώς ο στηθόδεσμος στηρίζει τον μαστό. Αποτελείται από τιτανιωμένες ίνες πολυπροπυλενίου οι οποίες προσδίδουν σταθερότητα στο πλέγμα αλλά και την απαιτούμενη ελαστικότητα ώστε ο ανακατασκευασμένος μαστός να έχει φυσικό σχήμα και κίνηση.

Το πλέγμα «τσέπη-στηθόδεσμος» προσφέρει μία σειρά από πλεονεκτήματα καθιστώντας το πρώτη επιλογή στην αποκατάσταση μαστού:

Γίνεται άμεσα στο ίδιο χειρουργείο με εκείνο της μαστεκτομής

Μειώνει τον χρόνο χειρουργείου και αναισθησίας

Μειώνει το χειρουργικό τραύμα και ελαττώνει το μετεγχειρητικό πόνο

Μειώνει την δημιουργία σερώματος και μολύνσεων

Διατηρεί ακέραιο το μείζονα θωρακικό μυ χωρίς να διαταράσσεται η λειτουργικότητα του

Δεν επηρεάζεται από την ακτινοθεραπεία

Διατηρεί το φυσικό σχήμα του μαστού

Η μέθοδος αποκατάστασης με το πλέγμα «τσέπη-στηθόδεσμος» προσφέρει στην ασθενή πέρα από την ίαση, άριστο αισθητικό αποτέλεσμα και καλύτερη ποιότητα ζωής.Η μέθοδος αποκατάστασης με το πλέγμα «τσέπη-στηθόδεσμος» πραγματοποιείται μόνο από πιστοποιημένους χειρουργούς και μόνο σε πιστοποιημένες κλινικές μαστού στην Ευρώπη και στην Αμερική τα τελευταία τρία χρόνια. Εδώ και δύο μήνες εφαρμόζεται και στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία από την ομάδα μας στην Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας και Αποκατάστασης Μαστού.

Η κυρία Νατάσα Παζαΐτη, MD, PhD, FEBS είναι Γενική Χειρουργός-Ειδική Χειρουργός Μαστού-Διευθύντρια Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας και Αποκατάστασης Μαστού, Metrropolitan General».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ