Emmanuel Macron στο Al Jazeera: Η Γαλλία δεν έχει πρόβλημα με καμία θρησκεία- Μάχεται κατά της τρομοκρατίας στο όνομα του Ισλάμ

«Η Γαλλία μάχεται ενάντια στην τρομοκρατία στο όνομα του Ισλάμ, όχι ενάντια στο ίδιο το Ισλάμ» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος. 

«Η Γαλλία δεν έχει πρόβλημα με καμία θρησκεία! Η Γαλλία μάχεται ενάντια στην τρομοκρατία στο όνομα του Ισλάμ, όχι ενάντια στο ίδιο το Ισλάμ» δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Al Jazeera, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα. 

 

 

«Το γαλλικό Κράτος δεν έχει επίσημη θρησκεία. Η γαλλική κοινωνία τις φιλοξενεί όλες. Επομένως, όλες οι Γαλλίδες και όλοι οι Γάλλοι πρέπει να μπορούν να ζουν με ηρεμία, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ensemble avec Emmanuel Macron (@enmarcheavecmacron) on

 

Ακόμη, όλες οι Γαλλίδες και όλοι οι Γάλλοι, οποιασδήποτε καταγωγής ή και άλλης εθνικότητας, πρέπει να σέβονται απολύτως όλους τους νόμους της Πολιτείας. Έτσι λειτουργούμε. Θέλω όμως να απευθύνω ένα μήνυμα αποκλιμάκωσης και ειρήνης.

Το δικό μου σχέδιο, το δικό μας σχέδιο, αυτό για το οποίο μου ανέθεσε εντολή ο γαλλικός λαός, αλλά και που αποτελεί σχέδιο της χώρας μας διαχρονικά, έχει ως θεμελιώδη στόχο την ειρήνη μεταξύ των θρησκειών. Είναι μια αποστολή γνώσης και οικοδόμησης της λογικής».

 

 

Να σημειωθεί πως μετά τη δολοφονία του καθηγητή Samuel Paty από 18χρονο Τσετσένο, λόγω του γεγονότος ότι είχε δείξει στους μαθητές του σατιρικά σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo με τον Μωάμεθ, αλλά και της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια με τρεις νεκρούς, ο Γάλλος πρόεδρος έκανε λόγο για επίθεση την οποία δέχεται η χώρα του από "ισλαμιστές τρομοκράτες". 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AishaAlghonemy (@aishaalghonemy88) on

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με την Τουρκία, αναφέροντας πως η χώρα «έχει αυτοκρατορικές τάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και τούτο υπονομεύει τη σταθερότητα της περιοχής».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patrick C Notchtree (@pcnotchtree) on

 

«Η πολιτική της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο ήταν ιδιαίτερα επιθετική απέναντι στην Κύπρο και στην Ελλάδα, δύο ευρωπαϊκές χώρες. Στηρίζουμε την κυριαρχία της Ευρώπης. Υπενθυμίζω τα γεγονότα για να σας εξηγήσω, ωστόσο ποτέ δεν εκφράστηκα με προκλητικό τρόπο ενάντια στην Τουρκία και στην ηγεσία της.

Πιστεύω πάντως πως οφείλουμε να μην αποδεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα, όπως προσπαθεί να τα επιβάλλει ο Τούρκος Πρόεδρος μέσω της στρατηγικής του. Εγώ θεωρώ πως όταν είμαστε σύμμαχοι, όταν είμαστε φίλοι, πρέπει να λέμε την αλήθεια και να θέτουμε τα όρια μας.

Ποια είναι η επιθυμία μας; Η αποκλιμάκωση, να μας σεβαστεί η Τουρκία, ο Τούρκος Πρόεδρος να σεβαστεί τη Γαλλία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις αξίες της, να μην ψεύδεται, να μην προσβάλλει. Θα ήταν κάτι το εξαιρετικό και πιστεύω πως είναι το ελάχιστο.

Στη συνέχεια, ο Τούρκος Πρόεδρος θα πρέπει να σταθεί στο ύψος της ιστορίας της χώρας του και να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες κατά της Ευρώπης. Αυτή είναι η θέση μου» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Macron. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ