Σμύρνη: Η στιγμή που απεγκλωβίζουν ζωντανά δύο παιδιά από τα συντρίμμια ενός κτιρίου που κατέστρεψε ο σεισμός (Φωτό & Βίντεο)

Συγκλονιστικές εικόνες από τη Σμύρνη…

Μέλη σωστικών συνεργείων συνέχιζαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με φακούς φορεμένους στα μέτωπά τους, να αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν στη δυτική Τουρκία μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο Αιγαίο και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 24 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 800 στη χώρα αυτή, ο απολογισμός των θυμάτων της σεισμικής δόνησης φθάνει τους 26 νεκρούς αν προστεθούν οι δύο έφηβοι μαθητές που έχασαν τη ζωή τους στη Σάμο.

Μέχρι το πρώτο φως της ημέρας του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε η έρευνα και διάσωση σε 8 από τα 17 κτίρια που έχουν καταρρεύσει. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των τουρκικών Αρχών, 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας από πνιγμό, σε 804 ανέρχονται οι τραυματίες και 71 άτομα διασώθηκαν από τα συντρίμμια.

Τουρκικά ΜΜΕ δημοσιοποίησαν τα ονόματα των νεκρών, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά.

 

 

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και έπειτα από 9,5 ώρες μάχης κάτω από τα συντρίμμια, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να βγάλουν ζωντανά δύο ανήλικα παιδιά. Ένα αγόρι 15 ετών και ένα ακόμη ανήλικο κορίτσι, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

 

 

 

Η σεισμική δόνηση, το μέγεθος της οποίας εκτιμήθηκε πως ανερχόταν σε επτά βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ από το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικών μελετών (USGS), σημειώθηκε λίγο πριν από τις δύο (ώρα Ελλάδας) στο Αιγαίο, νοτιοδυτικά της Σμύρνης, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας, κοντά στη Σάμο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ