Σεισμός στην Σάμο: Βίντεο–σοκ καταγράφει τη στιγμή της κατάρρευσης πολυκατοικίας στη Σμύρνη

Αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης...

Η πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Σάμο το μεσημέρι της Παρασκευής (30/10) στις 13.51, «ταρακουνώντας» σχεδόν όλη την Ελλάδα, έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές και στην Τουρκία.

Στη Σμύρνη έχουν πέσει κτήρια και ήδη διασωστικά συνεργεία προσπαθούν να σώζουν εγκλωβισμένους. Αγνοούνται άνθρωποι… 

Οι προσπάθειες διάσωσης είναι αγωνιώδεις, στα χαλάσματα μόνο μιας πολυκατοικίας υπάρχουν 40 εγκλωβισμένοι…  

 

 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές για έξι κτίρια που έχουν καταρρεύσει στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης. «Μέχρι τώρα υπάρχουν πληροφορίες για έξι κτίρια που κατέρρευσαν στο Μπουρνόβα και το Μπαϊρακλί τις Σμύρνης. Πέρα από αναφορές για ρωγμές σε κτίρια στο Ουσάκ, το Ντενιζλί, τη Μανίσα, το Μπαλίκεσιρ, το Αϊντίν (Αϊδίνιο) και τα Μούγλα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες ζωής», τόνισε.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Γιαβούζ Σελίμ Κεσγκέρ, είπε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μέχρι στιγμής. Ωστόσο, τουρκικά δίκτυα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 25 κτίρια που έγιναν ερείπια στη Σμύρνη και τουλάχιστον 40 εγκλωβισμένους σ' ένα κτίριο, εκ των οποίων ανασύρθηκαν ζωντανοί τουλάχιστον τέσσερις, ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι και σε άλλα κτίσματα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη ότι όλα θα πάνε καλά και σε μήνυμά του τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός «θα σταθεί στο πλευρό όλων των πληγέντων με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Ήδη αναλάβαμε δράση για την εκκίνηση όλων των αναγκαίων εργασιών στην περιοχή με όλους τους αρμόδιους θεσμούς και τους εμπλεκόμενους υπουργούς».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ