Ρόδος: Αυτά είναι τα 2 ξαδέρφια που έπεσαν από 120 μέτρα ύψος & σκοτώθηκαν στα βράχια κάνοντας parasailing (φωτό)

Συντετριμμένος ο πατέρας της 15χρονης που έχασε τη ζωή της στο τραγικό ατύχημα στη Ρόδο... 

Μία ανείπωτη τραγωδία έλαβε χώρα στη Ρόδο την 28η Οκτωβρίου με δύο ξαδέρφια από την Μ. Βρετανία να ανασύρονται νεκρά, έχοντας πέσει από ύψος 120 μέτρων, μετά από δυστύχημα με parasailing. 

Πρόκειται για την 15χρονη Jessica Hayes και τον 13χρονο Michael Connelly, που έχασαν τη ζωή τους όταν ο δυνατός άνεμος έκοψε τα σχοινιά του θαλάσσιου αλεξίπτωτου, στο οποίο επέβαιναν.

Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται και ο τρίτος επιβαίνων στο αλεξίπτωτο, ο 15χρονος αδελφός του 13χρονου Michael, James.

Ο πατέρας της 15χρονης Jessica, μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα The Sun, τόνισε πως «δεν έχουμε ιδέα αν ο James θα αναρρώσει, αλλά θέλουμε απλά να τον πάμε πίσω στην πατρίδα». 

(H 15χρονη Jessica Hayes)

O ίδιος περιέγραψε τα όσα συνέβησαν, ενώ άφησε και αιχμές για τους γιατρούς, αναφέροντας πως επί 4 ώρες δεν τους έλεγαν πως τα παιδιά τους έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Για 4 ώρες μας έλεγαν πως ο James ήταν εκείνος που ήταν στην χειρότερη κατάσταση και οι άλλοι δύο είχαν απλώς κατάγματα, πριν μας πουν τελικά ότι ήταν νεκροί» ανέφερε ο πατέρας της 15χρονης. 

«Η αστυνομία ήρθε και πήρε τα διαβατήριά τους, κατά τη διάρκεια αυτών των 4 ωρών, χωρίς να μας πουν τι τα χρειάζονταν. Τους έλεγα "Σας παρακαλώ θα μας πείτε τι συμβαίνει; Είναι ζωντανοί;". Πήραν τα διαβατήρια για να αναγνωρίσουν τα πτώματα, αλλά δεν μας το έλεγαν» συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο τραγικός πατέρας, ο καιρός άνοιξε ξαφνικά, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως τη μία στιγμή ο ήλιος έλαμπε και την επόμενη επικρατούσε χάος. «Κάτι πήγε στραβά γιατί διάβασα ότι επιτρέπονται μόνο δύο άτομα στο parasailing κι όμως εκεί μπήκαν τρία» είπε ο ίδιος. 

Ισχυροί άνεμοι έσπασαν το σκοινί και έριξαν το θαλάσσιο αλεξίπτωτο στα βράχια, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες. 

(Τα αδέλφια, James και Michael Connelly το 2014)

Την ίδια ώρα, τη διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης για την συμπλήρωση της δικογραφίας, με απαραίτητα στοιχεία, παρήγγειλε σήμερα η Εισαγγελέας Υπηρεσίας μετά την υποβολή από το Τμήμα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, της δικογραφίας που σχηματίστηκε εις βάρος 51χρονου για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, για το θλιβερό ατύχημα με θαλάσσιο μέσο αναψυχής, “Parasailing”, που έλαβε χώρα το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου 2020 στους Πεύκους της Λίνδου, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr

Ο 51χρονος, o οποίος αφέθηκε ελεύθερος, εξεταζόμενος υποστήριξε ότι οι καιρικές συνθήκες την στιγμή του ατυχήματος ήταν ιδανικές για τη διενέργεια parasailing και ότι είχε ελένξει τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούσε και ιδιαίτερα το σχοινί που χρησιμοποίησε το οποίο είχε αγοράσει φέτος και το χρησιμοποίησε μόνο τρείς μήνες.

Ανέφερε, επίσης, ότι όλα τα εξαρτήματα που χρησιμοποίησε ήταν σε άριστη κατάσταση και ότι την ίδια ημέρα ενωρίτερα είχε κάνει ακόμη πέντε έλξεις με αλεξίπτωτο μεγέθους 46 ποδιών και οι χρήστες φορούσαν σωσίβιο.

(Τα δύο ξαδέρφια που έχασαν τη ζωή τους στη Ρόδο σε μικρότερη ηλικία)

Ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά τον παρακάλεσαν να ανέβουν μαζί και οι τρεις και ότι είδε ότι το συνολικό βάρος των παιδιών δεν υπερέβαινε τις προδιαγραφές του αλεξιπτώτου και συγκεκριμένα τα 325 κιλά.

Διατείνεται ακόμη ότι όταν μπήκαν τα παιδιά στο σκάφος δεν είχε επαφή με τους γονείς τους και θεώρησε ότι είχαν την συγκατάθεση τους.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι κάνει parasailing εδώ και οκτώ έτη με πάνω από 1500 πτήσεις τον χρόνο χωρίς να έχει κανένα τραυματισμό κι ότι αυτό που συνέβη ήταν τραγικό και πρωτοφανές, η αλλαγή του καιρού ήταν τόσο ξαφνική που δεν μπορούσε να την προβλέψει.

(Photos: Daily Mail/ The Sun)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ