Διατροφική προστασία από τον Κορωνοϊό - Ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης μας δίνει όλα τα tips & τις συμβουλές που πρέπει να ξέρουμε

Μπορεί άραγε ο Κορωνοϊός (COVID-19) να αντιμετωπιστεί με τη διατροφή;

 

Ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης καλεσμένος στην εκπομπή Αννίτα Κοίτα, δίνει διατροφικές συμβουλές κατά του Κορωνοϊού και μας εξηγεί τι πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε!

Ανοσοποιητική προστασία!

  • SOS η βιταμίνη D (Ήλιος, αυγό, συκώτι ή διατροφικό συμπλήρωμα)

  • Φρέσκα φρούτα – χυμοί & λαχανικά (Βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά)
  • Ψάρι, καρύδια (ω-3 λιπαρά – διατροφικό συμπλήρωμα)
  • Ελιές, ελαιόλαδο, αβοκάντο (Μονοακόρεστα λιπαρά)
  • Θαλασσινά, ξηροί καρποί (Ψευδάργυρος, βιταμίνη Ε)
  • Γιαούρτι, κεφίρ (προβιοτικά)
  • Σκόρδο και κρεμμύδι (αντιική δράση)
  • Όσπρια (φυτοοιστογόνα)
  • Στιγμιαίος καφές, Ψωμί εμπλουτισμένο με βιταμίνες, Δημητριακή ολικής με σιτάρι και βρώμη, Μέλι, Γραβιέρα (Light), Πολυβιταμίνες

 Τι αποφεύγουμε…

  • Λίπος κρέατος

  • Τrans λιπαρά
  • Πρόχειρο (γρήγορο) φαγητό
  • Μη εποχικά τρόφιμα (φυτοφάρμακα)
  • Τροφές με συντηρητικά
  • Τρόφιμα με πρόσθετα (χρωστικές) τροφίμων αναφέρει το logodiatrofis.

Γενικές συστάσεις

  •  Αερισμός χώρου

  •  Ενυδάτωση
  •  Περιορισμένη επαφή με ηλεκτρονικές συσκευές
  •  Να θυμάστε: Σωστή Διατροφή – Θετική ψυχολογία – Υγιές περιβάλλον!

 

Συμπτώματα

Εάν ένα άτομο μολυνθεί από τον ιό, μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα τα οποία ποικίλλουν από ήπια, όπως αυτά του κοινού κρυολογήματος, έως και πολύ σοβαρά.

Όπως και με τις άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις, η λοίμωξη από τον νέο κοροναϊό 2019–nCoV μπορεί να προκαλέσει ήπια συμπτώματα, όπως:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ