Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη βρέθηκε στην τελετή βράβευσης Νίκου Αναστασιάδη με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας - Το κρεμ σύνολο, το dresscode της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου

Εντυπωσιακή όπως πάντα η  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη...

Στην τελετή βράβευσης της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου της Αθήνας παραβρέθηκε η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της
UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020, στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη
του Δήμου Αθηναίων.

Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου της Αθήνας επέδωσε στον κύριο Αναστασιάδη ο Δήμαρχος Αθηναίων κύριος Κώστας Μπακογιάννης, παρουσία του Πρωθυπουργού κύριου Κυριάκου Μητσοτάκη. Αμέσως μετά την απονομή, με εμφανή συγκίνηση ο κύριος Αναστασιάδης, είπε: «Λαμβάνοντας το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών, σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, σε μια περίοδο κλιμάκωσης και όξυνσης της τουρκικής προκλητικότητας, έχω πλήρη συναίσθηση της δικής μου υψηλής ιστορικής, πολιτικής και ταυτόχρονα ηθικής ευθύνης, που η απονομή αυτή με βαραίνει απέναντι στον Κυπριακό και ευρύτερο Ελληνισμό. Για αυτή την ευθύνη σας διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις και με σύνεση, αναλώνοντας το άπαν των δυνάμεων μου ώστε να δικαιώσω την τιμή που σήμερα μου αποδίδεται».

«Με μεγάλη συγκίνηση και βαθιά περηφάνια είχα την τιμή να παραστώ στη βράβευση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου Αθηναίων, από τον Δήμαρχο Αθηναίων κύριο Κώστα Μπακογιάννη. 

Μια σπουδαία στιγμή που υπογράμμισε τους ισχυρούς δεσμούς της Ελλάδας με την πολυαγαπημένη μας Κύπρο.  Ελλάδα και Κύπρος βαδίζουν πλάι πλάι μέσα στους αιώνες, διατηρώντας αδιάρρηκτους, αδελφικούς δεσμούς. Οι προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη και της Πρώτης Κυρίας, και πολυαγαπημένης μου φίλης,  Άντρης Αναστασιάδη για την επανένωση της Κύπρου και την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού προβλήματος είναι πραγματικά συγκινητικές.

Μέσα από την καρδιά μου θα ήθελα να συγχαρώ τον κύριο Νίκο Αναστασιάδη για τον μεγάλο του αγώνα για τον Κυπριακό λαό, αλλά και για τη σταθερή δέσμευσή του στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ειρήνη και την αλληλεγγύη.  Ένας πολιτικός με όραμα και αξίες, μα πάνω από όλα ένας άνθρωπος με βαθιά αγάπη για την πατρίδα του», δήλωσε σχετικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ