Ο Σπύρος Σούλης δίνει tips: Καθαρίστε αποτελεσματικά τα πιο βρώμικα σημεία στο μπάνιο σας

Διώξτε μακριά βρώμα και μικρόβια... 

Η μπανιέρα, οι αρμοί, τα πλακάκια και οι τοίχοι του μπάνιου είναι από τα σημεία που χρειάζονται πολύ καλό καθάρισμα και μάλιστα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δείτε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από βακτήρια, μικρόβια και μούχλα και να απολαμβάνετε συνεχώς ένα όμορφο περιβάλλον στο μπάνιο σας.

Μπανιέρα Είτε κάνετε μπάνιο είτε κάνετε απλά ντους τα βακτήρια από το σώμα σας κολλάνε στα πλάγια της μπανιέρας μετατρέποντάς την σε ένα από τα πιο βρώμικα μέρη του μπάνιου. Για να δείτε τη μπανιέρα σας όχι μόνο να λάμπει, αλλά και να έχει μηδέν μικρόβια, δεν έχετε παρά να τη γεμίσετε... με ζεστό νερό και να την αδειάσετε κατευθείαν.

Έπειτα, απλώστε στην επιφάνεια της μπανιέρας λίγο καθαριστικό γενικής χρήσης και τρίψτε καλά με ένα σφουγγάρι. Αφήστε το καθαριστικό να δράσει για 15 λεπτά προτού το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αμέσως μετά ανοίξτε πόρτα και παράθυρα για τουλάχιστον 1 ώρα έτσι ώστε να επανέλθει η υγρασία του χώρου στα φυσιολογικά επίπεδα.

Λάμψτε την μπανιέρα σας μέσα σε 15 λεπτά!

Αρμοί Η επιφάνειά τους είναι πορώδης γεγονός που την κάνει ιδανικό σημείο για την ανάπτυξη βακτηρίων. Βουτήξτε μια βούρτσα για καθαρισμό αρμών σε ένα καθαριστικό γενικής χρήσης και τρίψτε καλά με αυτήν τις περιοχές που εμφανίζουν δυσχρωμίες. Ξεπλύνετε καλά με λίγο νερό αναφέρει το spirossoulis.

Πλακάκια, Τοίχοι και Ταβάνι Ο αφρός και η σκόνη αφήνουν στην επιφάνειά τους ένα μικροσκοπικό φιλμ υγρασίας το οποίο ενισχύει την ανάπτυξη των βακτηρίων. Ψεκάστε με ένα καλό καθαριστικό τα πλακάκια, τα ντουλάπια και το ταβάνι κι ανοίξτε τη βρύση της μπανιέρας, ρυθμίζοντάς την στο ζεστό για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ατμός. Στη συνέχεια, κλείστε τη βρύση και την πόρτα του μπάνιου και αφήστε τον ατμό και το καθαριστικό να δράσουν για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε καλά όλες τις επιφάνειες που ψεκάσατε με ένα καθαρό πανάκι.

Οι υδρατμοί από το καυτό νερό της βρύσης, βοηθάνε πολύ στον σωστό καθαρισμό όλου του μπάνιου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ