Topwoman η genius 14χρονη Aνίκα - Την χρηματοδότησαν για έρευνα που πιθανά οδηγεί στην θεραπεία του κορωνοϊού (φωτό - βίντεο)

Σε ηλικία μόλις 14 ετών.

 

Οι αρχές σε 215 χώρες έχουν αναφέρει περίπου 40,8 εκατομμύρια κρούσματα Κορωνοϊου και 1,1 εκατομμύρια θανάτους από τότε που η Κίνα ενημέρωσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την εκδήλωσή του ιού τον Δεκέμβριο.

Και ενώ οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για να βρουν μια θεραπεία για την ασθένεια, ξεχωρίζουν οι προσπάθειες ενός 14χρονου κοριτσιού. Η Anika Chebrolu, η οποία είναι Ινδή αλλά ζει στο Τέξας, μόλις αναδείχθηκε νικήτρια του «3M Young Scientist Challenge» και κέρδισε χρηματικό βραβείο 25.000 δολαρίων για μια ανακάλυψη που θα μπορούσε να συνεισφέρει σε μια πιθανή θεραπεία για την COVID-19.

Η Ανίκα είπε ότι άρχισε να ψάχνει για πιθανές θεραπείες για ιούς αφού έμαθε για την πανδημία του 1918 και έμαθε πόσα άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ παρά τους ετήσιους εμβολιασμούς και τα φάρμακα κατά της γρίπης στην αγορά.

 

 

Η εφεύρεση της Ανίκα σχετίζεται με την ανακάλυψη ενός μορίου το οποίο μπορεί να προσκολληθεί στην πρωτεΐνη – ακίδα του νέου κορωνοϊού, εμποδίζοντας ενδεχομένως τον ιό να διεισδύσει στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού.

«Τις τελευταίες δύο ημέρες, είδα ότι υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον στα ΜΜΕ για την εργασία μου καθώς αυτή σχετίζεται με τον ιό SARS-CoV-2 και αντανακλά τις συλλογικές μας ελπίδες να βάλουμε τέλος σε αυτή την πανδημία καθώς εγώ, όπως και όλοι οι άλλοι, επιθυμούμε να επιστρέψουμε στις κανονικές μας ζωές σύντομα», δήλωσε η Ανίκα στο CNN.

 

 

Η Ανίκα, η οποία είναι Αμερικανίδα ινδικής καταγωγής, κατέθεσε την εργασία της όταν ήταν ακόμη στη δεύτερη τάξη του γυμνασίου, αλλά δεν εστίαζε εξαρχής στην ανακάλυψη μιας θεραπείας για την COVID-19.

Αρχικά, ο στόχος της ήταν να χρησιμοποιήσει μεθόδους in-silico για την ταυτοποίηση ενός βασικού συστατικού που έχει τη δυνατότητα να προσκολληθεί σε πρωτεΐνη του ιού της γρίπης αναφέρει το boredpanda.

 

 

«Αφού αφιέρωσα τόσο χρόνο σε έρευνα σχετικά με τις πανδημίες, τους ιούς και την ανακάλυψη φαρμάκων, ήταν τρελό να σκέφτομαι ότι όντως βίωνα κάτι τέτοιο», είπε η Ανίκα.

 

 

«Εξαιτίας της τεράστιας σοβαρότητας της πανδημίας COVID-19 και του δραστικού αντικτύπου της στον πλανήτη σε ένα τόσο σύντομο διάστημα, άλλαξα κατεύθυνση, με τη βοήθεια του συμβούλου μου, προκειμένου να εστιάσω στον ιό SARS-CoV-2».

Ο επόμενος στόχος της, λέει, είναι να συνεργαστεί με επιστήμονες και ερευνητές που αγωνίζονται για τον «έλεγχο της νοσηρότητας και της θνησιμότητας» της πανδημίας, αναπτύσσοντας τα ευρήματά της σε μια πραγματική θεραπεία για τον ιό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ