Αυτά τα κουρέματα για ίσια μαλλιά θα απογειώσουν το look σου - Με φιλάρισμα, καρέ, πολύ κοντά

Πάρτε ιδέες... 

Δεν είναι μυστικό πως οι περισσότερες γυναίκες με ίσια μαλλιά καταφεύγουν συχνά στις μπούκλες, προκειμένου να έχουν ένα χτένισμα με πλούσιο όγκο που να δείχνει εκθαμβωτικό. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο, αφού υπάρχουν τόσο πολλά κουρέματα για ίσια μαλλιά που θα απογειώσουν την εμφάνιση σας!

Αρκεί μόνο να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.Αφήστε λοιπόν το μαλλί σας στο φυσικό του ίσιο και αναδείξτε το με το ιδανικό κούρεμα. Τα παρακάτω μυστικά θα σας βοηθήσουν θα πάρετε την καλύτερη απόφαση.

Βέβαια, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως πέρα από τον τύπο μαλλιών, σημαντικός παράγοντας για την τέλεια επιλογή κουρέματος είναι και το σχήμα του προσώπου.

Τα ιδανικά κουρέματα για μακριά ίσια μαλλιά

Κουρέματα για μακριά ίσια μαλλιά με φράμτζα ή αφέλειες

Πέρα από το κλασσικό κούρεμα για ίσια μαλλιά με ενιαίο μήκος χωρίς όγκο, υπάρχουν πολλές εντυπωσιακές και μοντέρνες ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Αν λοιπόν θέλετε να δώσετε όγκο, αλλά και κίνηση στα μακριά ίσια μαλλιά σας, τολμήστε το φιλάρισμα και τις μύτες. Επιλέγοντας το κατάλληλο στυλ για το δικό σας πρόσωπο, μπορείτε να απογειώσετε το look σας με τον πιο απλό τρόπο.

Μια πολύ εντυπωσιακή πρόταση αποτελούν οι μύτες που αγκαλιάζουν το πρόσωπο. Ταιριάζουν σχεδόν σε όλες μας και δείχνουν πολύ στυλάτες. Μάλιστα πρόκειται για την ιδανική επιλογή για γυναίκες με μακριά ίσια πυκνά μαλλιά.

Συνδυάζοντας επιπλέον τα επίπεδα αυτά με αφέλειες ή φράντζα, μπορείτε να κάνετε ένα ακόμη πιο μοντέρνο κούρεμα. 

Κουρέματα για μακριά ίσια μαλλιά με μύτες ή φιλάρισμα

Και όσον αφορά τη χωρίστρα, δεν υπάρχει περιορισμός. Το φιλάρισμα και οι μύτες πηγαίνουν εξίσου με μια μεσαία ή μια πλάγια χωρίστρα.

Επιπλέον, το τελείωμα του κοψίματος των μαλλιών μπορεί να έχει ίσια γραμμή ή να σχηματίσει το λεγόμενο V, δηλαδή να είναι πιο κοντό προς τους ώμους και πιο μακρύ στη μέση της πλάτης.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να καταφεύγετε σε χτενίσματα με μπούκλες, εκτός αν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή για κάποια περίσταση. Απλά φορμάρετε τα μαλλιά σας έτσι ώστε να φαίνεται όμορφα το κόψιμο τους και το αποτέλεσμα θα είναι μαγευτικό.

Στυλάτα καρέ κουρέματα για ίσια μαλλιά

Blunt bob κουρέματα για ίσια μαλλιά με αφέλειες ή χωρίς

Το καρέ κούρεμα έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια σε κάθε ηλικία. Αν λοιπόν ψάχνετε για ένα μοντέρνο, αλλά διαχρονικό κόψιμο των ίσιων μαλλιών σας, μπορείτε να τολμήσετε κάποιο bob ή lob. Οι επιλογές είναι πολλές και το κάθε στυλ μοναδικό.

Σε περίπτωση που σας αρέσουν τα κλασσικά κουρέματα, όμορφη πρόταση αποτελεί το blunt bob με χωρίστρα στη μέση ή το πλάι. Πρόκειται για την πιο απλή, αλλά εξίσου στυλάτη επιλογή που χαρίζει όγκο στα ίσια μαλλιά και τα κάνει να δείχνουν πιο πυκνά, ακόμη κι αν έχετε λεπτή τρίχα. Ο λόγος είναι πως το κοντό τους μήκος δεν βαραίνει το μαλλί. Έτσι, με το κατάλληλο φορμάρισμα και ίσως λίγο κρεπάρισμα μπορεί να απογειωθεί.

Ασύμμετρο καρέ  ή A-line bob κουρέματα για ίσια μαλλιά

Από εκεί και πέρα, μπορείτε να παίξετε με το μήκος τους και να δοκιμάσετε ένα ασύμμετρο καρέ με τη μια πλευρά πιο μακριά ή κάποιο σε A-line κόψιμο (πιο κοντό στο σβέρκο και πιο μακρύ μπροστά). Με αυτό τον τρόπο το κούρεμα κάνει τα ίσια σας μαλλιά να μην πέφτουν προς τα κάτω, αλλά να δείχνουν ανάλαφρα με όμορφο όγκο στο πίσω μέρος τους.

Lob για ίσια μαλλιά με μύτες ή χωρίς

Εξίσου chic είναι και το φιλαριστό καρέ κούρεμα σε ίσιο μαλλί. Αν μάλιστα μιλάμε για κάποιο Lob, δηλαδή πιο μακρύ κόψιμο, τότε το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Σε περίπτωση που η τρίχα είναι λεπτή τη βοηθάει να αποκτήσει περισσότερο όγκο, ενώ αν αν είναι χοντρή, αραιώνει και φορμάρει καλύτερα το χτένισμα σας.

Τέλος, μπορείτε να δώσετε περισσότερο στυλ στο κούρεμα σας προσθέτοντας πυκνές και ίσιες αφέλειες ή μια πλάγια φράντζα.

Κοντά κουρέματα που θα αναδείξουν το ίσιο μαλλί

Κοντά κουρέματα για ίσιο μαλλί

Εκτός από τα μακριά και τα καρέ για ίσια μαλλιά, υπάρχουν μοντέρνα και νεανικά αγορέ κουρέματα που μπορούν να σας κάνουν εκθαμβωτική. Αν λοιπόν δεν φοβάστε να τολμήσετε ένα τόσο κοντό κούρεμα, ένα pixie style look μπορεί να αποτελέσει μια όμορφη εναλλακτική.

Τα κουρέματα αυτά συνδυάζουν το chic θηλυκό ύφος με το ανδρόγυνο και πηγαίνουν πολύ στα ίσια μαλλιά. Έχουν μια μεγάλη γκάμα στα σχέδια και τα μήκη τους, γεγονός που τα κάνει κατάλληλα για κάθε σχήμα προσώπου.

Το πιο χαρακτηριστικό είναι το pixie bob κούρεμα για ίσια μαλλιά που προσφέρει όγκο στο χτένισμα. Δείχνει εκθαμβωτικό από όποια μεριά κι αν το κοιτάξει κανείς, ενώ ταιριάζει τόσο σε οβάλ και τετράγωνο πρόσωπο, όσο και σε σχήμα διαμαντιού ή καρδιάς.

Πολύ κοντό pixie κούρεμα για ίσιο μαλλί

Ένα μακρύ αγορέ κόψιμο σε ίσιο μαλλί είναι ιδανικό για όποια γυναίκα ψάχνει ένα κούρεμα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερο styling. Ακόμη κι αν έχει πυκνά μαλλιά. Αν μάλιστα προσθέσετε και λίγο φιλάρισμα, το τελικό look είναι πιο ήπιο και τα κοντά μαλλιά στην κορυφή βοηθούν το χτένισμα να αποκτήσει ύψος και όγκο.

Εξίσου όμορφη ιδέα για τις πιο τολμηρές είναι και το πολύ κοντό pixie κούρεμα με ή χωρίς undercut στο σβέρκο ή το πλάι. Δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου φορμάρισμα, ενώ μπορεί να γίνει και ιδιαίτερα έντονο στις γωνίες του, αποκτώντας ένα πιο ροκ ύφος.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και η εκδοχή του ασύμμετρου αγορέ κοψίματος που είναι πιο μακρύ από τη μια πλευρά και συνδυάζεται με μια μακριά πλάγια φράντζα, καθώς και η προσθήκη κοντών φιλαριστών αφελειών.

Extra tip: Οι ιδανικές επιλογές για κουρέματα σε ίσια λεπτά μαλλιά

Κουρέματα για ίσια λεπτά μαλλιά

Τα λεπτά και ίσια μαλλιά πολλές φορές δείχνουν άτονα. Αν όμως επιλέξετε το ιδανικό κούρεμα μπορείτε να τα κάνετε να δείχνουν πλούσια και γεμάτα όγκο.

Τα κοντά καρέ σε ίσιο, ασύμμετρο ή A-line κόψιμο αποτελούν μια πολύ καλή ιδέα. Σε περίπτωση που τα συνδυάσετε και με μια φράντζα στο πλάι, το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Καρέ κουρέματα για ίσιο μαλλί με λεπτή τρίχα

Από την άλλη μεριά, οι πυκνές και στρογγυλές αφέλειες μπορούν να κάνουν τα λεπτά ίσια μαλλιά να δείχνουν εξίσου πλούσια αναφέρει το beautetinkyriaki

Τα κουρέματα όμως που ταιριάζουν ακόμη περισσότερο στα λεπτά ίσια μαλλιά είναι τα φιλαριστά, αλλά και αυτά που διαθέτουν μύτες που αγκαλιάζουν το πρόσωπο. Και οι δυο αυτές λεπτομέρειες μπορούν να προσθέσουν όγκο στο χτένισμα σας και να το απογειώσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ