Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας- Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν;

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού... 

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα προβλέπεται από αύριο Τρίτη (20-10-2020) μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης (22-10-2020) με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές
που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Από νωρίς το πρωί της Τρίτης (20-10-2020) η Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

2. Από τη νύχτα της Τρίτης (20-10-2020) η Εύβοια και από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (21-10-2020) οι δυτικές Κυκλάδες.

3. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη (22-10-2020) το πρωί στις βορειότερες περιοχές και από το απόγευμα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί τη Δευτέρα 19/10 στην Ανατολική Μεσόγειο, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επεκταθεί μέχρι την περιοχή των Δωδεκανήσων.

Αποτέλεσμα της παρουσίας αυτού του χαμηλού θα είναι η επικράτηση βορείου ρεύματος στο Αιγαίο, η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχοπτώσεις που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα κυρίως στη νότια χώρα. Οι εντάσεις των βοριάδων στο Αιγαίο το διήμερο Τρίτη 20/10 και Τετάρτη 21/10 θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου οι βόρειοι άνεμοι κατά τη διάρκεια της Τρίτης 20/10 θα πνέουν με εντάσεις έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Όσον αφορά στις βροχές στην Κρήτη, η ομάδα πρόγνωσης του ΕΑΑ/ meteo.gr θα μελετά με προσοχή τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και θα σας ενημερώσει πιο αναλυτικά σχετικά περιοχές θα δεχτούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ