Η Σμαράγδα Καρύδη στον Γιάννη Βίτσα: Γνωρίζω πολύ καλά το συναίσθημα του να μην έχεις καθόλου χρήματα – Έχω μάθει να χειρίζομαι τις κρίσεις πανικού (Φωτό)

"Υπάρχουν στιγμές που θέλω να κλειστώ στο σπίτι μου, που δεν επιθυμώ να είμαι σε κοινή θέα"

Η Σμαράγδα Καρύδη επέστρεψε στο Mega, όπου καθημερινά παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι «Ένα Εκατομμύριο Yen» με μεγάλη επιτυχία.

 

 

Η Σμαράγδα Καρύδη μίλησε στο περιοδικό «7 Μέρες TV» και στον Γιάννη Βίτσα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε στο παρελθόν, αλλά και στις κρίσεις πανικού που βίωσε.

 

 

Ξεκινώ με το καθημερινό παιχνίδι «Ένα εκατομμύριο Γεν» που πρόκειται να παρουσιάσεις στο MEGA.

Μ’ άρεσε πολύ το concept του παιχνιδιού γιατί είναι διασκεδαστικό. Γενικότερα έχω περάσει όμορφα στα τηλεπαιχνίδια που έτυχε να παρουσιάσω στο παρελθόν. Εξαιτίας αυτού του λόγου είμαι πάντοτε θετική σε μία ενδιαφέρουσα ιδέα. Γι’ αυτό και ανά καιρούς έχω δεχθεί αρκετές προτάσεις παρουσίασης διαφόρων τύπων παιχνιδιών. Τις αρνήθηκα γιατί δε μου έκαναν καλή αίσθηση.

 

 

Στο ανατρεπτικό σποτ του παιχνιδιού έχεις μεταμορφωθεί σε γκέισα … Τι διαφορετικό θεωρείς ότι θα μας προσφέρει το «Ένα εκατομμύριο Γεν»;

Είναι ένα παιχνίδι γνώσεων επί της ουσίας. Για να κερδίσεις απαιτείται να απαντήσεις σωστά σε πολύ σύντομο χρόνο.

 

 

Φαντάζομαι ο νικητής παίρνει σε ευρώ και όχι σε γεν- όπως περιπαικτικά λέγεται στον τίτλο του παιχνιδιού - τα πόσο που κερδίζει.

Μπορεί πάντως να πάρει και σε Γεν αν θέλει τα χρήματα. Δεν έχουμε απολύτως κανένα θέμα. Εξάλλου και τα γεν λεφτά είναι.

 

 

Πώς αισθάνεσαι που επιστρέφεις στο MEGA;

Νιώθω τεράστια χαρά. Αισθάνθηκα μεγάλη ευχαρίστηση και ευτυχία όταν το MEGA άνοιξε ξανά. Είχα στεναχωρηθεί βαθιά όταν έπεσε το μαύρο. Είναι τεράστια ικανοποίηση λοιπόν. Συνάντησα κατά την επιστροφή μου πολλούς ανθρώπους που έχουμε δουλέψει μαζί στο Μεγάλο κανάλι. Ένας ακόμα λόγος που με χαροποιεί το ότι το Μega υπάρχει ξανά στη μικρή οθόνη είναι η διαπίστωση ότι θα κρατήσει την ίδια ποιότητα στο πρόγραμμα. Πάει να γίνει κάτι πολύ ωραίο. Έχουν ήδη ξεκινήσει γυρίσματα για σειρές. Θα δοθεί χώρος στη μυθοπλασία. Είναι πολύ σημαντικό ότι φιλοδοξεί να λάβει τη θέση που είχε στις καρδιές του κοινού.

 

 

Το «Παρά πέντε» προβάλλεται για δεύτερη φορά σε επανάληψη έπειτα από το άνοιγμα του ΜΕGA και συνεχίζει να κάνει υψηλά νούμερα.

Το «Παρά πέντε» έχει γίνει πια σαν τις κλασσικές παλιές ελληνικές ταινίες που μεγαλώσαμε τις βλέπαμε ξανά και ξανά και δεν τις βαριόμασταν ποτέ. Είμαι πολύ περήφανη που έκανα αυτή τη δουλειά. Την αγαπήσαμε όλοι και μας έκανε τεράστιο καλό από πολλές απόψεις. Και εδώ να σταμάταγε η καριέρα του «Παρα πέντε» ήταν γιγάντιο κέρδος τα όσα λάβαμε από αυτή την υπέροχη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη.

 

 

Στην τρέχουσα τηλεοπτική σαιζόν έχουν κυρίαρχο ρόλο τα reality. Πώς σου φαίνεται όλη αυτή η μόδα επιστροφής τους;

Δε μου αρέσουν καθόλου τα reality. Μου είναι αφόρητα. Δεν τα παρακολουθώ. Σίγουρα δεν είναι όλα το ίδιο όμως δεν τους αφιερώνω το χρόνο μου. Ούτως ή άλλως βλέπω ελάχιστα τηλεόραση χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχω μία πολύ γενική εικόνα του τι γίνεται.

 

 

Σχεδόν όλοι αναφέρονται στο πώς υποτιμόνται οι γυναίκες στο Bachelor.

Γιατί ο άνδρας δεν υποτιμάται; Όλο το πρόγραμμα είναι χαμηλού επιπέδου.

 

 

Πώς περνά μία κλασσική ημέρα σου όταν δε δουλεύεις;

Τώρα πια λόγω covid κάνω συγκεκριμένα πράγματα. Διαβάζω. μπαίνω αρκετά στο internet, πηγαίνω βόλτες με τον σκύλο μου.

 

 

Σε σόκαρε όλη αυτή η βία με την οποία ήρθε ο covid στη ζωή μας;

Δεν είχα διανοηθεί ποτέ το ενδεχόμενο του ότι θα έρθει ένα τέτοιο γεγονός στη ζωή μας. Η πανδημία δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ακόμη και στα πιο δυσοίωνα σενάρια. Αν το δούμε από τη φιλοσοφική οπτική έχει ενδιαφέρον το ότι η ζωή μας εκπλήσσει πάντα. Τώρα δυστυχώς βιώνουμε μία κακή περίοδο και εύχομαι σύντομα να έρθει μία καλύτερη. Η γενιά μας δεν πέρασε ποτέ κάτι τόσο σκληρό παγκοσμίως. Μακάρι να το αντιμετωπίσουμε με την σοβαρότητα που του πρέπει και να το ελέγξουμε καλύτερα.

 

 

Προσέχεις;

Πάρα πολύ. Με μανία. Δεν το έχω πάρει ελαφρά, ούτε αγαπώ τις θεωρίες συνομωσίας.

 

 

Τι σου έμαθε αυτή η αλλοπρόσαλλη χρονιά;

Διαπίστωσα απόλυτα καθαρά ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο.. Δεν κάνω μακροχρόνια σχέδια πια.

 

 

Σε τρομάζει η κρίση του θεάτρου; Πολλοί παραγωγοί θεωρούν πια πώς μόνο με το 30% πληρότητας των θεατών δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν παραστάσεις.

Με 30% πληρότητα δεν έχει πραγματικά κανένα νόημα να ανέβει μία παράσταση. Πρέπει να σου πω πώς για να βγάλει τα έξοδά της μια θεατρική παράσταση και να έχει ο παραγωγός το ελάχιστο κέρδος απαιτείται να υπάρχει πληρότητα τουλάχιστον του 70% των θεατών. Στο Παλλάς που κάνουν παραστάσεις με τριάντα ηθοποιούς δε γίνεται να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μόνο με 150 θεατές γιατί τόσο είναι το πλαφόν. Είναι τρελό.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η συμβουλη της ημερας: Άμα βρεις ωραίο φως κάτσε εκεί και μη κουνιέσαι #sunset #aboutlastevening #ALE #aleevent #alewoman #nonusualcasual

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Smaragda Karydi (@smaragda_karidi_official) στις

 

Θεωρείς ότι είναι υπερβολικά τα μέτρα της κυβέρνησης;

Δε μπορώ να πω αν τα μέτρα είναι υπερβολικά ή όχι. Δεν είμαι λοιμοξιολόγος για να αναφέρω τι πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει. Βλέπω όμως τον χαμό από κόσμο που γίνεται σε χώρους που μένουν ανοιχτοί …Στα μπαρ και στα εστιατόρια οι άνθρωποι δε φορούν μάσκα. Προς Θεού δε θέλω να κλείσει κανένα bar ή εστιατόριο όμως συγκρίνοντας το θέατρο με τους παραπάνω χώρους είναι πιο ασφαλές. Οι άνθρωποι δεν τρώνε, δεν πίνουν, δεν κάνουν βόλτες. Παρακολουθούν φορώντας τη μάσκα τους μία παράσταση. Μπορούν να κάθονται σχετικά αραιά, αλλά όχι με μέγιστη πληρότητα το 30%. Και αν καταδικάσει το κράτος τους ανθρώπους της τέχνης να μη δουλέψουν καθόλου φέτος οφείλει να φροντίσει να ζήσουν. Θα πρέπει να δοθούν επιδόματα, να υπάρξουν φοροαπαλλαγές, γιατί οι ηθοποιοί θα πεινάσουν. Οι περισσότεροι δεν έχουν την ευκαιρία να κάνουν στην τηλεόραση. Είναι πολύ μικρό αυτό το ποσοστό.

 

 

Έχεις φίλους ηθοποιούς που περνούν δύσκολα οικονομικά;

Εννοείται. Σε όλες τις περιόδους της ιστορίας οι ηθοποιοί περνούσαν δύσκολα οικονομικά. Όταν διαλέγεις αυτή τη δουλειά ξέρεις ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πεινάσεις. Γι’ αυτό δεν ενθουσιάζεται κανένας γονιός όταν του λέει το παιδί του «θα γίνω ηθοποιός». Φοβούνται την ταλαιπωρία και την πείνα. Τώρα υπάρχει ένας ακόμη παραπάνω λόγος γιατί δεν σου επιτρέπουν καν να δουλέψεις.

 

 

Υπήρξαν περίοδοι της διαδρομής σου στις οποίες πέρασες δύσκολα οικονομικά;

Φυσικά. Στα πρώτα χρόνια της πορείας μου μέχρι να αποφασίσω να κάνω τηλεόραση γιατί είχα διάφορες εμπλοκές και προσωπικά μου κολλήματα πέρασα πολύ δύσκολα οικονομικά. Και οι δύο γονείς είναι ηθοποιοί. Δεν υπήρχε στο σπίτι μου ένα backup να με καλύπτει. Γνωρίζω πολύ καλά το συναίσθημα του να μην έχεις καθόλου χρήματα. Πλέον στην ειδική συνθήκη που βιώνουμε θα πρέπει να βρεθούν λύσεις όχι μόνο για τους ηθοποιούς αλλά και όσους ανθρώπους δουλεύουν γύρω από το θέαμα.

 

 

Ανέφερες ότι στα πρώτα χρόνια της πορείας σου ήσουν μπλοκαρισμένη αναφορικά με την τηλεόραση. Τι αποτέλεσε κυρίαρχο λόγο για να κάμψεις τις όποιες αντιστάσεις σου;

Η ανάγκη μου φύγω από το σπίτι των γονέων μου και να ζήσω μόνη μου ανεξάρτητη. Ήταν καθαρά οικονομικοί οι λόγοι για τους οποίους έκανα τηλεόραση. Τελικά αυτή η απόφαση με ωφέλησε πολλαπλά όχι μόνο οικονομικά. Έμαθα πράγματα

 

 

Αγάπησες τελικά την τηλεόραση;

Η τηλεόραση αυτή καθαυτή αποτελεί το μέσο. Αγάπησα δουλειές που έχω κάνει. Θεωρώ ότι μέσω της τηλεόρασης έγινα καλύτερη ηθοποιός. Απαιτούσε αντανακλαστικά άλλου τύπου που δεν τα είχε το θέατρο. Όταν καταλάβεις και εκμεταλλευτείς σωστά τις ευκαιρίες μαθαίνεις πολλά πράγματα. Και ο ρόλος της παρουσιάστριας επίσης με βοήθησε να ξεκλείδωσω πολλά δικά μου πράγματα.

 

 

Όπως;

Το ν ’ αυτοσχεδιάζω χωρίς να ξέρω τι θα γίνει παρακάτω, το να είμαι ο εαυτός μου, να μιλώ σε κοινό.

 

 

Στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές αντιμετώπισες κρίσεις πανικού ενώ έπαιζες το ρόλο σου στην σκηνή του θεάτρου.

Νομίζω ότι αρκετοί ηθοποιοί έχουν πάθει στην σκηνή κρίσεις πανικού. Είναι ένα κοινό φαινόμενο. Οι κρίσεις πανικού που αντιμετώπισα προέρχονταν από ένα προσωπικό πρόβλημα με την έκθεση που είχα πάντοτε και δεν το έχω απόλυτα ακόμα και σήμερα. Παλιά ήταν αφόρητο και δε μπορούσα καθόλου να το διαχειριστώ. Τώρα πια έχω μάθει να το χειρίζομαι. Δεν έχω θέμα. Απλά κάποιες φορές την έκθεση δεν την αντέχω. Υπάρχουν στιγμές που θέλω να κλειστώ στο σπίτι μου, που δεν επιθυμώ να είμαι σε κοινή θέα. Είναι λίγο καταπιεστικό..

 

 

Έκανες ψυχοθεραπεία γι’ αυτό το κομμάτι της …έκθεσης;

Όχι δεν έκανα ποτέ.

 

 

Είναι σημαντικό ότι βρήκες τον τρόπο μόνη σου να βγεις από αυτό;

Θα μπορούσα να είχα κάνει και ψυχοθεραπεία. Δεν είμαι αρνητική. Έτσι και αλλιώς νομίζω ότι και ο θεραπευτής σε οδηγεί στο να βρεις τη δύναμη. Μόνος σου το κάνεις επί της ουσίας. Εγώ απλώς αυτό το κατάφερα μόνη μου

 

 

Την ημέρα των γενεθλίων σου υπήρξαν πολλαπλές αναπαραγωγές στα site της φωτογραφίας που ανέβασες στον προσωπικό σου λογαριασμό στο istagram με τίτλους τύπου « Πιο όμορφη από ποτέ και χωρίς ρετούς στα 51 της» Έχεις άγχος ηλικίας ή ο χρόνος αποτελεί σύμμαχος στη ζωή σου και τον χαίρεσαι;

Καταρχάς δεν θεωρώ πώς είναι θέμα ρυτίδας ο χρόνος. Ποτέ δεν τον χαίρεσαι γιατί φεύγει και καταλήγεις στο τέλος να πεθαίνεις.

 

 

Υπάρχει και η θεωρεία του να ζούμε με ευγνωμοσύνη το παρών.

Το να ζεις το «τώρα» βοηθά. Όμως ο χρόνος δεν μένει ακίνητος ούτως ή άλλως. Δε ξέρω τι να σου πω γι’ αυτό. Δεν έχω βρει κάποια λύση. Δε μ’ αρέσει το ότι κάποια στιγμή θα πεθάνω, ούτε το ότι θα γεράσω και πιθανώς θα είμαι ανήμπορη. Και σου μιλώ τώρα για την καλύτερη περίπτωση τα βαθιά γεράματα γιατί ο θάνατος μπορεί να επέλθει και πολύ νωρίτερα.

 

 

Κλείνοντας μέχρι να κλείσει αυτό το έτος τι καλό θα ήθελες να μας φέρουν οι επόμενοι μήνες;

Τι άλλο; Το εμβόλιο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ