Ο Λευτέρης Λαζάρου διηγείται την ιστορία για το διάσημο πιάτο του – Καλαμάρι με πέστο

Ποια είναι η ιστορία; 

Ο Λευτέρης Λαζάρου θεωρείται ένας από τους καλυτέρους σεφ στην Ελλάδα και είναι ο άνθρωπος που κατέκτησε το πρώτο αστέρι Michelin – για ελληνική κουζίνα – στην Ελλάδα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η χαρά είναι μεγάλη, όταν βρίσκεις αυτά που θες.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lefteris Lazarou (@lefterislazarou.varoulko) στις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Χρόνια πολλά σε όλους μας, με υγεία και πάντα με τους αγαπημένους μας, καλό Δεκαπενταύγουστο!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lefteris Lazarou (@lefterislazarou.varoulko) στις

Ο Ελληνας σεφ είναι γνωστός για τις υπέροχες συνταγές του και τα πεντανόστιμα πιάτα του.

Έχει μεγάλη αδυναμία στα ψάρια, τα οποία αγαπά... σαν παιδιά του! Μάλιστα ο ίδιος μέσω του Instagram του θέλησε να μοιραστεί μαζί μας την ιστορία πίσω από το πιο διάσημο πιάτο του. 

Έτσι ανέβασε μια φωοτγραφία και έγραψε: ''Ένα διάσημο πιάτο, μια ιστορία: Καλαμάρι Πέστο. Ένα πιάτο που δημιουργήθηκε το 1994 αγαπήθηκε πολύ και ήταν ένα από τα best seller του Βαρούλκου. Φίλοι μου αρκετό καιρό τώρα σκεφτόμουν να μοιραστώ μαζί σας μικρές προσωπικές ιστορίες που «γέννησαν» διάσημα πιάτα του Βαρούλκου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ένα διάσημο πιάτο, μια ιστορία: Καλαμάρι Πέστο. Ένα πιάτο που δημιουργήθηκε το 1994 αγαπήθηκε πολύ και ήταν ένα από τα best seller του Βαρούλκου. Φίλοι μου αρκετό καιρό τώρα σκεφτόμουν να μοιραστώ μαζί σας μικρές προσωπικές ιστορίες που «γέννησαν» διάσημα πιάτα του Βαρούλκου. Όταν δημιουργώ ένα πιάτο ανατρέχω στις μνήμες μου οι οποίες πάντα με βοηθούν στη σύνθεση. Έτσι ξεκίνησε η ιστορία με το καλαμάρι πέστο. Άγγιξα τη σάλτσα βασιλικού με μια ελληνική νότα-φυστίκια Αιγίνης- έκοψα το μαλάκιο (καλαμάρι) σε μικρές μακρόστενες λωρίδες και θυμήθηκα τον πατέρα μου που μου έλεγε ότι τα μαλάκια για να χωνευθούν στα στομάχι πρέπει να πιεις ούζο..έτσι λοιπόν μετά το σοτάρισμα του, το έσβησα με ούζο και τελείωσα το πιάτο. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό! Τα αρώματα του μάραθου και του γλυκάνισου αλλά και η μικρή μου ιστορία αγκάλιασαν αυτό το δημιούργημα που μέχρι και σήμερα σερβίρεται με τον ίδιο τρόπο.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lefteris Lazarou (@lefterislazarou.varoulko) στις

Όταν δημιουργώ ένα πιάτο ανατρέχω στις μνήμες μου οι οποίες πάντα με βοηθούν στη σύνθεση. Έτσι ξεκίνησε η ιστορία με το καλαμάρι πέστο. Άγγιξα τη σάλτσα βασιλικού με μια ελληνική νότα-φυστίκια Αιγίνης- έκοψα το μαλάκιο (καλαμάρι) σε μικρές μακρόστενες λωρίδες και θυμήθηκα τον πατέρα μου που μου έλεγε ότι τα μαλάκια για να χωνευθούν στα στομάχι πρέπει να πιεις ούζο..έτσι λοιπόν μετά το σοτάρισμα του, το έσβησα με ούζο και τελείωσα το πιάτο.

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό! Τα αρώματα του μάραθου και του γλυκάνισου αλλά και η μικρή μου ιστορία αγκάλιασαν αυτό το δημιούργημα που μέχρι και σήμερα σερβίρεται με τον ίδιο τρόπο''.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ