Δίκη Χρυσής Αυγής: Ισόβια & 10 έτη στον Ρουπακιά- 13 χρόνια σε Μιχαλολιάκο, Παππά, Λαγό, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Γερμενή

Όλες οι ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες... 

Άρχισαν πριν από λίγο να ανακοινώνονται από την πρόεδρο του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, οι ποινές στη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ενώ καταδικάστηκε ακόμη και σε 10 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Να υπενθυμίσουμε πως χθες η Εισαγγελέας, κ. Αδαμαντία Οικονόμου, πρότεινε να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθώς και σε άλλα 7 χρόνια, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. 

 

 

 

Όσον αφορά τους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επιβλήθηκε η ποινή των 13 ετών κάθειρξης στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Ιωάννη Λαγό και Χρήστο Παππά.

Το δικαστήριο, δηλαδή, υιοθέτησε πλήρως την πρόταση της Εισαγγελέως για τα 6 ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, μικρότερη ήταν η ποινή που επέβαλλε το δικαστήριο στον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, ο οποίος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση. 

 

 

 

Επίσης, στον Παναγιώτη Ηλιόπουλο και τον Νίκο Κούζηλο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξη 7 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος, ο Αντώνης Γρέγος, ο Κωνσταντίνος Μπαμπαρούσης, η Ελένη Ζαρούλια και ο Δημήτρης Κουκούτσης καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 6 ετών. 

Για τον Χρυσοβαλαντη Αλεξόπουλο και τον Μιχάλη Αρβανίτη, που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αλλά τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, η ποινή είναι 5 χρόνια κάθειρξη.

Ο Στάθης Μπουκουρας καταδικάστηκε σε 5 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και ένα έτος για οπλοκατοχή, ενώ ο Νίκος Μίχος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια για την εγκληματική οργάνωση και άλλα δύο για οπλοκατοχή. 

Όσον αφορά τους κατηγορούμενους για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι ποινές ήταν οι εξής:

Άγγος: 7 έτη, Αναδιώτης: 6 έτη, Δήμου (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη, Καζαντζόγλου: 8 έτη, Καλαρίτης: 7 έτη, Κομιανός: 7 έτη, Κορκοβίλης: 7 έτη, Μιχάλαρος: 7 έτη, Πατέλης: 8 έτη, Σκάλκος (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη, Σταμπέλος: 7 έτη, Τσαλίκης: 7 έτη, Τσορβάς: 7 έτη, Τσορβάς: 7 έτη και Χρυσαφίτης: 6 έτη. 

Τέλος, οι ποινές για την απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων ψαράδων ήταν:

Αγριογιάννης: 6 έτη, Ευγενικός: 6 έτη, Μαρίας: 6 έτη, Παπαδόπουλος: 6 έτη και Πανταζής: 8 έτη.
 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ