Το Θέατρο Παλλάς ανοίγει! - "Το Τρίτο Στεφάνι" σε σκηνοθεσία Κ. Μαρκουλάκη

To Θέατρο Παλλάς ανοίγει ξανά…
 

Μια μεγάλη παραγωγή, που έγινε πραγματικότητα με τεράστια προσπάθεια και υπό αντίξοες συνθήκες, είναι έτοιμη να παραδοθεί στο κοινό. Με μέτρα προστασίας, μειωμένη πληρότητα και απόλυτη ασφάλεια ξεκινάμε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου το νέο μας θεατρικό ταξίδι.

Κι όπως λέει και ο Κώστας Ταχτσής στο Τρίτο Στεφάνι: “Η ζωή είναι στρόβιλος. Ευτυχία είναι να αγαπάς το στρόβιλο”. 

 

«Το Τρίτο Στεφάνι», το αριστούργημα του Κώστα Ταχτσή, ζωντανεύει στο Θέατρο Παλλάς με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Στους εμβληματικούς ρόλους της Εκάβης και της Νίνας, η Μαρία Καβογιάννη και η Μαρία Κίτσου.

 

Η μεγάλη παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών θα παρουσιαστεί σε ολοκαίνουργια διασκευή που αναδεικνύει τις αφηγηματικές αρετές και την ποίηση του μυθιστορήματος, σεβόμενη την πρόθεση του συγγραφέα για μια ιστορία που, όπως και η ζωή, ανοίγει και κλείνει σαν κύκλος.

Ένας 20μελής θίασος σημαντικών ηθοποιών μπαίνει στι δίνη της νέας, πρωτότυπης μουσικής του Μίνου Μάτσα, φέρνοντας επί σκηνής τους ήχους και τις εικόνες μιας ολόκληρης εποχής.

Το Τρίτο Στεφάνι: Το μυθιστόρημα και οι ήρωες

Το μυθιστόρημα – σταθμός του Ταχτσή, διαχρονικό κι ένα από τα αγαπημένα του ελληνικού κοινού, είχε αποτελέσει μάλιστα στο παρελθόν υλικό για ιδιαίτερα επιτυχημένες παραστάσεις σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και Θανάση Παπαγεωργίου, αλλά και σήριαλ από τον Γιάννη Δαλιανίδη.

Το Τρίτο Στεφάνι είναι μία κατάθεση μνήμης όπου μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ηρώων εξιστορείται ολόκληρη η σύγχρονη ελληνική ιστορία. Δεν διαθέτει έναν τόνο διδακτικό, αλλά ένα σπάνιο χιούμορ που αναδεικνύει όλα εκείνα για τα οποία αξίζει να παλεύει κανείς στη ζωή.

Αυτό που ξεχωρίζει σήμερα στο «Τρίτο Στεφάνι», κι αυτό που την ίδια στιγμή του χαρίζει τη διαχρονική του γοητεία, είναι μια ανελέητη κατάφαση στη ζωή.

Τα πρόσωπα αυτού του δράματος, οι άνθρωποι μίας άλλη εποχής, σαν άλλοι Παπαδιαμαντικοί ήρωες, υποφέρουν, απελπίζονται, κλαίνε, πονούν, αλλά ποτέ δεν τα παρατάνε. Ποτέ δεν χάνουν πραγματικά την πίστη τους στη ζωή, σε αυτό που φέρνει το αύριο.

Γελάνε, προχωρούν μπροστά σε κάθε δυσκολία και μας δείχνουν το δρόμο. Για εκείνους ακριβώς του λόγους, «Το Τρίτο Στεφάνι», που αναδεικνύει τον ρεαλισμό και υποκύπτει στην ηθογράφηση, είναι μία υπόθεση ανθρώπων που δεν παύουν ποτέ να είναι νέοι. Τότε και σήμερα.

Το Τρίτο Στεφάνι αφίσα

«Το Τρίτο Στεφάνι» μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα γνήσιο ψηφιδωτό συναισθημάτων.

Εμπεριέχει και εμπερικλείει όλο το φάσμα της Ελληνικότητας που με τόσο πάθος και θαυμασμό αναζήτησαν και ανέδειξαν δημιουργοί όπως ο Τσαρούχης και ο Χατζιδάκις.

«Το Τρίτο Στεφάνι» μας θυμίζει με τον πιο καθαρό και αγνό τρόπο πόσο οι μετόπες του Παρθενώνα, τα βυζαντινά τέμπλα, και τα σύγχρονα μνημεία, όπως ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης ή το μέγαρο της Ακαδημίας της Αθήνας, αποτελούν όλα κομμάτια σε ένα συνεχές και ψυχικό ταξίδι των Ελλήνων προς την ζωή την ίδια.

Η Εκάβη και η Νίνα αγαπιούνται, ψυχραίνονται, μιλούν ακατάπαυστα, και σιωπούν μόνο μπροστά σ᾽ αυτό που τις υπερβαίνει – που όλους μας υπερβαίνει – και κουβαλούν πάντα το όμορφο και παράξενο φορτίο της πατρίδας που τις γέννησε, όπως το «μυθολόγησε» ο Ελύτης:

«Όμορφη και παράξενη πατρίδα / Ωσάν αυτή που μου ‘λαχε δεν είδα / Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά / Στήνει στη γη καράβι κήπο στα νερά / Κλαίει φιλεί το χώμα ξενιτεύεται / Μένει στους πέντε δρόμους αντρειεύεται […]»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ & ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τετάρτη & Κυριακή: 19:00

Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο: 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 15€ – 80€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ – ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Ομαδικές κρατήσεις: 210-3639343 (εσωτ. 2)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ