COSMOTE Fiber: 36 νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι

Ξεπέρασαν τις 250.000 οι γραμμέςFibertotheHome– Στόχοςοι 300.000έως το τέλος του έτους. Εγγυημένη ταχύτητα internet 100 και 200Mbps από €28,90 τον μήναμε επιδότηση μέσω της δράσηςSuperfastBroadband

 

Τριάντα έξι νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα έχουν πλέον πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι(FTTH) μέσω του COSMOTE Fiber , του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στη χώρα.

Από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, έχουν προστεθείπερισσότερες από 100.000 νέες γραμμές FTTH, μια αύξηση70%σε σχέση με τα τέλη του 2019, παρά τις δυσκολίες στην ανάπτυξη δικτύων λόγω της πανδημίας.

Στο σύνολο της επικράτειας,τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που έχουν πλέον πρόσβαση στις απεριόριστες δυνατότητες τηςοπτικής ίνας μέχρι το σπίτι,ξεπερνούν τις 250.000.

Οι νέες περιοχές που απέκτησαν πρόσβαση σε υποδομή FTTH μέσω COSMOTE Fiber-ανά περιφέρεια-είναι:

• Ανατολική Μακεδονία & Θράκη: Δράμα, Καβάλα και Κομοτηνή

• Αττική:Αγία Παρασκευή, Άνοιξη,Διόνυσος, Εκάλη,Καματερό,Κερατέα,Κορωπί, Μαρκόπουλο,Νέα Μάκρη, Πικέρμι,ΣαρωνίδακαιΧαϊδάρι

• Βόρειο Αιγαίο:Σάμος

• ΔυτικήΜακεδονία:Καστοριά καιΠτολεμαΐδα

• Θεσσαλία:Τρίκαλα

• Κεντρική Μακεδονία:Γιαννιτσά,Έδεσσα, Κιλκίς, Νάουσα καιΣέρρες. ΣτηΘεσσαλονίκη, η υποδομή FTTHέφτασε για πρώτη φορά στο δήμο Επανομής,ενώ στο δήμο Ωραιοκάστρουεπεκτάθηκε σε περισσότερα νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.

• Κρήτη: ΆγιοςΝικόλαος, Ιεράπετρακαι νέες περιοχές του δήμουΧανίων

• ΝότιοΑιγαίο: Ιαλυσός και δήμος Ρόδου

• Πελοπόννησος:Κόρινθος,Μεσσήνη, Πύργος Ηλείας καιΤρίπολη

• Στερεά Ελλάδα: Λαμία και Χαλκίδα

Χάρη στη συνεχή επέκταση του δικτύου FTTH, o Όμιλος ΟΤΕ παραμένει πρώτος σε πληθυσμιακή κάλυψη, έχοντας εγκαταστήσει πάνω από το75%των συνολικών γραμμών FTTH της χώρας.

«Η επέκταση του δικτύου FibertotheHomeστην ελληνική επικράτεια αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών των τελευταίων δεκαετιών.Όπου φθάνει η οπτική ίνα μέχρι την πρίζα, εγκαινιάζεται μία νέα ψηφιακή εποχή για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της περιοχής με απεριόριστες δυνατότητες συνδεσιμότητας και αξιοποίησης καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών.

Συνεχίζουμε να υλοποιούμε δυναμικά το επενδυτικό μας πλάνο, ύψους €2 δισ. την τετραετία, για την ανάπτυξη υπερσύγχρονων δικτύων, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, χάρη στους τεχνικούς μας και τους ανθρώπους των τεχνολογικών υπηρεσιώνμας σε όλη τη χώρα.Στόχος μας είναιτοFTTH να έχει φτάσει σε περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου», δήλωσε σχετικά ο ChiefOfficer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος.

Οπτική ίνα μέχρι το σπίτι, από €28,90

Η COSMOTE διαθέτει τα προγράμματαCOSMOTE DoublePlayFiberspeed 100 & 200Mbps από €28,90 το μήνα, παρέχονταςεγγυημένεςυπερ-υψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps με δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον σε 1Gbps.

Η τιμή διαμορφώνεται συνδυαστικά με την ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360 της δράσηςSuperfastBroadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων COSMOTE DoublePlayFiberspeed με €13/μήνα, για διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με €482.

Για τη διαθεσιμότητα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση SuperfastBroadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site:www.sfbb.gr.

Για τιςεπιχειρήσεις,η COSMOTE διαθέτει τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play Fiberspeed Basic & Full Pack από €39,902 το μήνα, συνδυαστικά με την ειδική επιδότησηγια σύνδεση FTTH,μέσα από τη δράση SuperfastBroadband. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ